Hlavní obsah

Chelsea musí ještě znovu vyhrát Ligu mistrů, plánuje Čech po velkém zklamání v Japonsku

Šest tisíc mil dlouhá pouť triumfem neskončila. Fotbalisté londýnské Chelsea v Japonsku ve finále mistrovství světa podlehli brazilskému týmu Corinthians 0:1, takže návrat do Anglie bude pěkně krušný. „Jsme zklamaní, protože jsme tu trofej moc chtěli. Myslím, že jsme byli lepší, ale bohužel jsme nevyhráli,“ lituje brankář Petr Čech na svém webu.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Guerroro posílá míč do branky a Čech jen bezmocně přihlíží.

Článek

Šampióni Ligy mistrů rozhodně nebyli horším týmem. To je však fotbalistům Blues k ničemu. V létě nevyužili šanci k zisku evropského Superpoháru, v daleké Jokohamě jim teď unikla další velká trofej.

„Fotbal je i o radosti i zklamání. Někdy si zasloužíte prohrát, jindy ne. Nemůžeme říct, že by nás soupeř přehrál, jenže velká finále jsou o proměňování šancí. My jich měli několik, ale gól jsme nedali a byli jsme za to potrestáni. Soupeř jednu branku vstřelil a má trofej," vzkázal Big Pete z Japonska.

Chelsea hrála mistrovství světa klubů poprvé v historii, a kdo ví, kdy zase dostane šanci na reparát...

„Nezbývá nám, než si z ligy zajistit účast v Lize mistrů pro příští ročník a pokusit se na tenhle turnaj kvalifikovat znovu," krčí rameny gólman české reprezentace.

„Je to neskutečný pocit - triumf před tolika fanoušky, kteří za námi vážili cestu. Považujeme to za skvostné a neuvěřitelné," rozplýval se naopak autor rozhodujícího gólu Paolo Guerrero po oslavě před přibližně 15 000 osobně přítomnými příznivci Corinthians.

Jsme rozladěni, přiznal Lampard

„Jsme rozladěni, protože jsme si vypracovali dostatek příležitostí k tomu, abychom dosáhli aspoň na nerozhodný výsledek. Pociťujeme velké zklamání," přiznal Frank Lampard, kapitán Chelsea.

Kouči Rafaelu Benítezovi se při třetím finálovém pokusu nepodařilo získat druhé vítězství. Podobné pocity jako teď zažil už v roce 2005 během svého působení v FC Liverpool, předloni se radoval ve funkci kouče Interu Milán.

„Návrat domů bude pochmurný, musíme se snažit, aby se tým dostal do co možná nejlepšího rozpoložení. To je všechno, co můžeme udělat. Začneme pracovat na pozitivní náladě. Ve finále i proti Monterrey jsme mohli vidět spoustu pozitiv. Hráli jsme proti velmi dobrému týmu a vytvořili si čtyři jasné šance. Získali jsme více zkušeností proti jinému stylu fotbalu," líčil kouč Chelsea.

Blues již ve středu hrají čtvrtfinále Ligového poháru v Leedsu.

Reklama

Související témata: