Hlavní obsah

Vloni Řepku při Silvestrovském derby nosili fanoušci na ramenou, letos se "Rebel" nezúčastní

Tradičního fotbalového Silvestrovského derby se letos Tomáš Řepka nezúčastní. Řízný obránce se z tradiční události, která se koná poslední den v roce, omluvil. Vloni si přitom možnost obléknout rudý dres ujít nenechal a fanoušci to ocenili, když ho oslavovali a nosili na ramenou. Svůj premiérový start by si naopak mohl připsat další obránce Jiří Jarošík, který však doléčuje zranění kolena a o jeho účasti v exhibičním duelu proti Slavii za tým internacionálů se rozhodne až o Vánocích.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka na ramenou sparťanských fanoušků po Silvestrovském derby se Slavií.

Článek

Pětatřicetiletý bek měl na konci podzimní části sezóny zdravotní problémy a v současné době je na dovolené v zahraničí. Až po návratu a vyšetření zraněného kolena bude jasné, zda do Silvestrovského derby poprvé nastoupí.

Ve výběru obhájce loňského triumfu by se vedle Jarošíka měli objevit další dva aktivní ligoví fotbalisté - brankář Jihlavy Jaromír Blažek a obránce Hradce Králové Milan Fukal. Naopak bude chybět Tomáš Řepka, který na podzim skončil v Českých Budějovicích. Bývalý sparťanský kapitán se z akce omluvil. V loňském roce si přitom účast užíval. Po ukončení angažmá v letenském týmu ho přišlo podpořit nemalé množství fanoušků, kteří mu po zápase projevili sympatie, když vběhli na hřiště a nosili ho na ramenou.

Letenský dres v tomto derby poprvé oblékne také záložník Libor Sionko, který ukončil na konci minulé sezóny kariéru.

Za Slavii by v kategorii internacionálů měli nastoupit například gólman Martin Vaniak, útočník Pavel Kuka, záložník Ivo Ulich či obránce a současný trenér Dukly Praha Luboš Kozel. Nejistý je rovněž start manažera reprezentace Vladimíra Šmicra.

Akce vyvrcholí duelem veteránů

Sedmadvacáté Silvestrovské derby pražských "S" se uskuteční poslední prosincový den na umělé trávě v pražském Edenu. Program otevře zápas žáčků, následovat bude souboj veteránů a den vyvrcholí duelem internacionálů nad 35 let, který bude vysílat v přímém přenosu Česká televize. Účastníci exhibice rovněž věnují humanitární dar ve výši 25 tisíc korun zdravotnickému zařízení pro internacionály.

"Derby byly vždy vyhecované. Věřím, že padne víc branek než loni. Je to oslava fotbalu, takže doufám, že oba mančafty diváky potěší a všichni si ten závěr roku užijí," řekl na tiskové konferenci bývalý kapitán Sparty Jiří Novotný.

Sparťané loni vyhráli 3:1 a připsali si teprve pátou výhru z dosavadních 26 duelů. Čtyřikrát zápas skončil remízou a sedmnáctkrát vyhrála Slavia.

Tradičním vánočním podnikem bude i tento rok turnaj internacionálů, který 26. prosince hostí hala v pražském Edenu. Mezi osmi týmy se představí obhájce Slavia, Sparta, Plzeň, Dukla Praha, Bohemians Praha, Zbrojovka Brno, tým Nike a slovenský Prešov.

Reklama