Hlavní obsah

Gebre Selassie slaví na Štědrý den narozeniny. Dvojnásobný počet dárků pod stromečkem ale nečeká

Prožil báječný rok. S Libercem získal v Gambrinus lize mistrovský titul, stal se pilířem národního týmu a nemohl tak chybět v nominaci na evropský šampionát, kde patřil k nejlepším českým hráčům. V létě přestoupil do bundesligových Brém a po půlročním úspěšném působení v hanzovním městě si teď vychutnává nejkrásnější svátky v roce, které pro něj mají vždy jedinečnou příchuť. Fotbalový obránce Theodor Gebre Selassie (26) slaví na Štědrý den narozeniny, dvojnásobný počet dárků ale pod stromečkem nečeká. "Chci mít hlavně pohodovou atmosféru mezi svými blízkými," přeje si pravý bek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Český fotbalový obránce Theodor Gebre Selassie bude trávit Vánoce s rodinou na Vysočině.

Článek

Theodore, jak se těšíte na Vánoce? Kde a jak je budete trávit? Na Vánoce se samozřejmě těším jako každý rok. Budu je trávit na Vysočině s rodinou.

Narodil jste se 24. prosince, tedy na Štědrý den, jak tento den prožíváte? Dostáváte pod stromeček dvojnásobný počet dárků? Prožívám Štědrý den vždy stejně. Mám rád vánoční atmosféru. A to, že mám narozeniny, je momentálně tak trochu na druhé koleji. Když jsem byl malý, tak jsem očekával dvojnásobnou porci dárků (úsměv), ale teď už to dlouho není o dárkách. Zní to jako kýč, ale já jen chci mít pohodovou atmosféru mezi svými blízkými.

Nevadilo vám, že se vaše narozeniny kryjí s Vánocemi? Odpověděl bych stejně jako na předešlou otázku. Rozdíl je akorát v tom, jestli jste dítě nebo ne.

Váš otec pochází z Etiopie. Zažil jste Vánoce v této zemi? Jak se liší od těch českých? Máte přejaté nějaké zvyky? Bohužel nezažil. Není to tolik rozdílné. Stromeček také je, ale samozřejmě jídlo je jiné.

Dárky pro rodinu už máte nakoupené? Ano, vše je nakoupené, ovšem letos to je především zásluhou přítelkyně. Já nejsem moc nakupovací typ.

Jaký dárek vám udělal v dětství největší radost? Momentálně si nedokážu nic vybavit. Ale pokud to byl jakýkoliv míč, tak jsem měl radost.

Dodržujete nějaké vánoční zvyky? Jak bude vypadat vaše štědrovečerní menu? Budete mít rybu nebo řízek? Zvyky jsou jen v podobě kapra a bramborového salátu. A pochopitelně stromeček. Já ujíždím na pohádkách. Nejradši mám ty s Werichem.

Prožil jste výborný rok. S Libercem získal mistrovský titul, stal jste se stavebním kamenem reprezentace, zazářil jste na mistrovství Evropy, v létě pak přišel přestup do Brém. Jaký byl váš největší zážitek z tohoto roku? Na co nejraději vzpomínáte? Každý z těchto okamžiků byl pro mě a moji kariéru důležitý. Rád vzpomínám na titul s Libercem. Jelikož jsem působil pod Ještědem čtyři roky a cítím se jako Liberečák, tak to byla pro mě velká věc. Euro, to byl nepopsatelný zážitek, ale jiným způsobem. Hrát na takovémto šampionátu je opravdu svátek pro fotbalistu. Doufám, že ještě někdy něco takového zažiju. A přestup do Brém byl pro mě důležitý v tom, že mi ukázal, že je stále co zlepšovat. A jsem hrozně rád, že se to povedlo. Jelikož si myslím, že jsem měl ideální věk na takovou věc.

V barvách Werderu máte za sebou první půl rok, jak jej z vašeho pohledu hodnotíte? Začátky byly těžké. Ovládal jsem pouze angličtinu. Takže první dva tři měsíce byly psychicky náročné. Také mi chvíli trvalo zvyknout si na větší tréninkové dávky a hlavně ve větším tempu. Ale druhou část podzimu už jsem se cítil po všech stránkách dobře. Škoda jen, že jsme měli kolísavé výsledky.

Co vás v bundeslize nejvíce překvapilo? Co se vám nejvíce zalíbilo a co naopak zklamalo? Nezklamalo mě nic. Nejvíce se mi zalíbila atmosféra při každém zápase. Překvapila mě vyrovnanost týmů. Snad až na Bayern Mnichov.

Jak těžké bylo zvyknout si na tempo bundesligy? V čem je největší rozdíl mezi českou a německou nejvyšší soutěží?Tempo je větší, samozřejmě i kvalita hráčů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články