Hlavní obsah

Fotbal budu hrát už jen za párek a pro žízeň, smál se Sionko

Praha

Naposledy nastoupil Libor Sionko (35) v dresu Sparty loni v květnu ve 30. kole. Od té doby oblékl její dres až v Silvestrovském derby. „Hraní mi ani nijak zvlášť nechybělo,“ přiznal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivo Ulich (třetí zprava) ze Slavie v souboji s Liborem Sionkem ze Sparty při Silvestrovském derby.

Článek

Půl roku o vás prakticky nebylo slyšet. Co jste celou dobu dělal?

Odpočíval jsem. Dostavovali jsme dům, takže jsem spíš dělal stavbyvedoucího (úsměv). Práce bylo hodně. Především různé dodělávky a úpravy. Stavba jako taková už stála. Bydlíme tam. Také jsem se věnoval našim dvěma dětem. Konečně na ně mám spoustu času, který jsem jako aktivní fotbalista nikdy neměl.

Na krášlení domu jste se podílel i jako řemeslník?

Samozřejmě! Ledacos si umím udělat. Prsty na rukou mám v pořádku (smích). Hlavně se ale střídaly firmy. Šlo o vylepšování a drobnosti, u kterých je třeba být osobně.

Neříkejte, že vám fotbal nechyběl...

Nijak zvlášť ne. Opravdu jsem si volno po těch letech užíval. Jedině, když přijdu na Letnou podívat se na Spartu. Hlavně v Evropské lize bych s kluky ještě chtěl být na hřišti. Bohužel, čas nezastavím...

Co jste říkal podzimním výkonům Sparty?

Vezmu to jako ve škole. Evropská liga na výbornou, ta domácí na chvalitebnou. Jednička by byla za první místo a Sparta je třetí... Na trojku to zase není. Je lepší než jen dobrá. Věřím, že se na jaře o tu jedničku, tedy titul, úspěšně popere.

Nevypadáte, že byste přibral. Udržujete se v pohybu?

Právě že moc ne. Děti mají různé sportovní kroužky, tenis, golf a podobné. Hýbu se s nimi. Sám jsem se ale nepřinutil běhat. Zahraji si tenis nebo golf. Fyzička není nic moc.

Ozval se vám za toho půl roku nějaký klub, který měl zájem, abyste za něj hrál?

Pár nabídek jsem měl, ale všechny jsem s poděkováním odmítl. Rozhodl jsem se skončit s fotbalem na nejvyšší úrovni. Nechtěl jsem hrát druhou ligu a níž.

Takže kopačky visí na hřebíku...

Zatím ano, ale nevylučuji, že je sundám, abych si někde zahrál fotbal vysloveně pro radost a pro žízeň, párek a pivo, což by byly i prémie, za které bych hrál (smích). To znamená zahrát si někde na úrovni okresu nebo nižší krajské třídy. Musel bych to mít blízko a hrát s lidmi se stejnou motivací, tedy bez nějakých postupových stresů.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín