Hlavní obsah

Messi rozmazloval doma v Argentině syna Thiaga a přál hlavně uzdravení trenérovi

Buenos Aires

Nikoli touhu získat další Zlatý míč a stát se tak znovu nejlepším fotbalistou světa, ale přání, aby se kouč jeho Barcelony Tito Vilanova po operaci rakovinového nádoru uzdravil a vrátil se na trenérskou lavičku, vyslovil před návratem z Argentiny zpátky do Španělska Lionel Messi. „Žije s námi a mým největším přáním je, aby se napořád uzdravil,“ řekl Messi v rozhovoru pro list Olé. „Zdraví je ze všeho nejdůležitější.“

Foto: Lecturas

Antonella Roccuzzo s Lionelem Messim a synkem Thiagem.

Článek

Doma v Argentině trávil nejlepší fotbalista světa Lionel Messi Vánoce i Nový rok. Tvrdil, že ty nejkrásnější, protože si je užíval s dvouměsíčním synem Thiagem, který se jeho přítelkyni Antonelle narodil v říjnu.

„Jako otec se ale stále učím," přiznával. „I proto jsem ho hodně rozmazloval, stejně jako ho rozmazlovala celá má rodina," přibližoval sváteční dny, které trávil ve svém sídle v Arroyo Seco se svými nejbližšími.

„A s fanoušky také. Pokaždé, když jsem otevřel dveře, čekal za nimi zástup dětí dožadující se mého autogramu. Pokaždé jsem se snažil všem vyhovět."

Stále prahne po trofejích

Zpátky do Evropy se Messi samozřejmě vracel s touhou navázat na úspěšný loňský rok, kdy v barvách Barcelony překonal legendární střelecký rekord Gerda Müllera, z klubové historie vymazal do té doby nejlepšího snajpra Cesara Rodrigueze a v dresu argentinské reprezentace se s dvanácti zásahy vyrovnal Gabrielu Batistutovi.

„Největší událostí loňského roku pro mě bylo ale stejně narození syna Thiaga," smál se Messi, když na něm v Argentině chtěli, aby jmenoval úspěchy, jichž si nejvíc cení.  Sportovní cíle do letošního roku však přece jen trochu poodhalil.

„Samo sebou získat s Barcelonou tolik trofejí, co to jen půjde, s argentinskou reprezentací se pak kvalifikovat na mistrovství světa 2014 do Brazílie a na tento šampionát se co nejlépe připravit. Kéž bychom s národním týmem mohli získat tolik titulů jako s Barcelonou, protože pro mě byly a jsou kolektivní úspěchy těmi nejdůležitějšími," rozpovídal se Messi, hned se však opravoval: „Ze všeho nejdůležitější je ovšem zdraví. Proto mé největší přání míří za trenérem Vilanovou. Ať se natrvalo uzdraví."

Reklama