Hlavní obsah

Mašek útočí na rekord Kadlece

Fotbalové legendy a nejlepší dorostenci, trenéři, ženy a futsalisté se sejdou v neděli v podvečer v pražském paláci Žofín na 11. Galavečeru Grassroots, věnovaném vyhlášení nejlepších protagonistů neprofesionálního fotbalu a futsalu. Podruhé také bude vyhlášena Cena Fair-play. Akci pořádá Fotbalová asociace ČR.

Článek

Svým nástupcům přijdou poblahopřát legendy, které proslavily český fotbal v minulých padesáti letech - Josef Masopust, Ivo Viktor, Antonín Panenka, Dušan Uhrin starší, Miroslav Kadlec, Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski, Pavel Kuka nebo Jan Nezmar. Na pódiu během večera, který začíná v 17 hodin a ČT Sport z něj chystá záznam, vystoupí výkvět českého neprofesionálního fotbalu a budoucnost toho profesionálního.

Z nominovaných to měl nejdále kandidát na titul nejlepšího staršího dorostence, talentovaný kanonýr Dominik Mašek, který obléká dres Hambruku a už si dokonce zahrál za první bundesligové mužstvo. Ohodnocen byl v rámci vyhlášení už dvakrát a třetím vítězstvím by se vyrovnal rekordmanovi Václavu Kadlecovi, který zvítězil třikrát v různých kategoriích a jednou byl třetí. V minulosti byly na této akci vyhlášeny mimo jiné i současné hvězdy v čele s Tomášem Necidem.

O hudební předěly se postará Miro Žbirka, moderátorkou je Lucie Výborná. Na závěr zazní slavná hymna fanoušků FC Liverpool You’ll Never Walk Alone.

Reklama