Hlavní obsah

Messi: Nechci se s nikým porovnávat, na to bude čas po kariéře

Curych

Argentinec Lionel Messi příliš neřeší to, že získal rekordní čtvrtý Zlatý míč FIFA pro nejlepšího fotbalistu světa. Prestižního ocenění si cení, ale individuálními úspěchy se hodlá zabývat až po konci kariéry. Teď ho prý více zajímají další zápasy v dresu Barcelony.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Argentinec Lionel Messi se Zlatým míčem pro nejlepšího fotbalistu roku 2012 při slavnostním vyhlašování v Curychu.

Článek

"Samozřejmě mám velkou radost, že jsem znovu vyhrál. Určitě i pro ten čtvrtý Zlatý míč najdu doma kousek místa," řekl Messi novinářům poté, co při pondělním vyhlašování porazil Cristiana Ronalda z Realu Madrid a svého spoluhráče z Barcelony Andrése Iniestu.

Hned po ceremoniálu prý ale přestane na ocenění myslet. "Není čas přemýšlet o oceněních, natož si užívat, že jsem něco vyhrál. Místo toho myslím na další zápas. Vše následuje v rychlém sledu," prohlásil autor rekordních 91 branek během jednoho roku.

Rozhodně se prý nyní nechce srovnávat s legendami Michelem Platinim, Markem van Bastenem a Johanem Cruyffem, které čtvrtým Zlatým míčem překonal, ani s dalšími velikány fotbalové historie, jako byli Pelé či Diego Maradona.

"Nechci se s nikým srovnávat či přemýšlet nad tím, jestli jsem nejlepší fotbalista historie. Snažím se si jen užívat hru a odvádět co nejlepší výkony. Až po konci kariéry bude čas se zastavit a zhodnotit si, co se mi povedlo," dodal.

Podle spoluhráče Iniesty však čtvrtým vítězstvím v řadě Messiho panování v anketě neskončí. "Leovi jsem upřímně pogratuloval k dalšímu vítězství a řekl jsem mu, že jestli bude pokračovat ve svých výkonech a tvrdé dřině, tak že určitě získá Zlatý míč i popáté," řekl záložník Barcelony. "Pro mě je důležité, že jsem dlouhodobě schopen hrát na nejvyšší úrovni, a doufám, že toho budu schopen ještě dlouho a že získám další trofeje," dodal Iniesta.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 75. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň