Hlavní obsah

VIDEO: U nebeských bran se s Drobným loučili šampióni i celebrity

Praha

Byl kapitánem mistrů Evropy do 21 let, svět ale opustil předčasně ve věku pouhých 32 let. Fotbalová veřejnost se ve středu odpoledne v pražských Strašnicích rozloučila s Václavem Drobným, který zemřel 28. prosince na následky vážného zranění při bobování ve Špindlerově Mlýně. Na pohřeb dorazili bývalí spoluhráči, soupeři, fanoušci i missky a celebrity.

Pohřeb Václava DrobnéhoVideo: Sport.cz

 
Článek

Před rokem fotbalová Sparta oplakávala ředitele Lukáše Přibyla, letos nový rok pro změnu začala posledním rozloučením se svým odchovancem Václavem Drobným. Obránce v poslední době působil jako hrající trenér pražského klubu SK Třeboradice a fotbalový expert České televize.

„Spolupracovali jsme ve francouzském Štrasburku a byl to rok úspěšný jak pro klub, tak pro Vaška. Vycházeli jsme spolu na přátelské bázi. Věděl jsem, že na něj musím být přísnější než na ostatní. To se vyplatilo, když se soustředil, byl nejlepší na hřišti," vzpomínal na Drobného jeden z jeho osudových trenérů Ivan Hašek.

„Přáteli jsme zůstali až doteď, kdy jsme se na hřišti potkávali už jako soupeři. On hrál za Třeboradice a já za Chabry. Vždy vyznával fair-play a je velká škoda, že takhle mladý člověk už není mezi námi," dodával Hašek v rozhovoru pro Sport.cz.

Bojovník, který dokázal vše, co si přál

„Vašek napsal: Měl jsem odmala sen stát se fotbalistou. V životě jsem dokázal vše, co jsem si přál," připomněl ve smuteční řeči sportovní komentátor Ondřej Lípa. „Vašek byl bojovník, který se nebál vzít jakoukoli výzvu," vyzdvihl Lípa, který poznal Drobného již v době, kdy začal kopat za sparťanské žáčky.

Smuteční obřad začal za zvuků písně Hallelujah od Lucie Bílé, nechyběla sparťanská hymna, a když končil skladbou Měl jsem rád od Michala Tučného, slzám se neubránili ani ostřílení chlapi.

Spartu na obřadu reprezentovali Jiří Jarošík, Jiří Novotný či Lukáš Zelenka, dorazil i trenér zlaté jedenadvacítky Miroslav Beránek nebo Günter Bittengel, jenž vedl Drobného v Blšanech. Z kondičního soustředění Slavie ve Špindlerově Mlýně přijeli trenér Petr Rada a vedoucí týmu Stanislav Vlček.

Osudný noční náraz do stromu

Drobný tragicky zahynul po Vánocích, když se v noci na klouzajícím talíři spustil ze sjezdovky a narazil do stromu. Měl syna Sebastiana s exotickou modelkou Ndeshi Panda Nangolou. Na pohřbu tedy nechyběly ani tváře ze světa celebrit - misska Kateřina Šonková, modelky Dominika Kadlčková a Julie Zugarová či bývalá manželka Tomáše Řepky Renáta se současným přítelem.

Zesnulý obránce kopal v Blšanech, Štrasburku, Aston Ville, Spartě, Jablonci, Augsburgu, Trnavě a Bohemians Praha. Jako kapitán získal v roce 2002 titul mistrů Evropy s reprezentací do 21 let, kde byli jeho spoluhráči Petr Čech, Milan Baroš či Tomáš Hübschman, dvakrát si zahrál i v reprezentačním áčku.

„Smrt přišla příliš brzy. S fotbalem sice Vašek bohužel na profesionální úrovni poměrně brzy skončil, měl o něm ale i nadále velký přehled a žil jím," vzkázal Petr Čech z Londýna. „Také proto začal s trénováním a vrhnul se na spolukomentování přenosů v České televizi, kde prokazoval přehled a nebál se říkat upřímně své názory. Škoda, že nedostane už více času své plány rozvíjet dál," dodal brankář, který si s Drobným zahrál v Blšanech a několika reprezentačních výběrech.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň