Hlavní obsah

VIDEO: Odvážní fotbalisté PSV Eindhoven. Zahráli si přátelský zápas s thajskými vězni!

Bangkok

S hodně zvláštním a hrůzu nahánějícím soupeřem se v rámci soustředění v Thajsku střetli fotbalisté PSV Eindhoven. Při návštěvě věznice s vysokou ostrahou Klong Prem, která se nachází v Bangkoku, sehráli dva krátké přátelské zápasy s tamními trestanci. Ačkoli svěřenci trenéra Dicka Advocaata nebyli zpočátku bizarním soubojem zrovna nadšeni, po zápasech si hvězdy slavného nizozemského týmu zajímavou zkušenost pochvalovaly.

Fotbalisté PSV Eindhoven se střetli v přátelském zápase v Thajsku s vězni.Video: Reuters

 
Článek

Kompletní tým, jenž si měsíční ligovou přestávku vyplnil atraktivním turné v Thajsku, obdržel pozvání k unikátní návštěvě od místních úřadů. Výprava jedenadvacetinásobného nizozemského mistra se mohla jako první fotbalový klub podívat, jak to vypadá za zdmi této proslulé a největší thajské věznice, kde si v celém komplexu odpykává trest za drogy, loupeže či znásilnění více než 20 tisíc osob.

Aktuálně vedoucí celek Eredivisie se v rámci návštěvy utkal v přátelském duelu s vězni, kteří byli do týmu Klong Prem vybráni na základě dobrého chování. Zápasy, které se na zmenšeném hřišti hrály na deset minut, skončily výsledky 1:0 a 1:1.

Utkání se zúčastnili Mathias Jørgensen, Nigel Bertrams, Memphis Depay, Jürgen Locadia, Menno Koch, Zakaria Bakkali, Marcel Ritzmaier, Jorrit Hendrix a klubový lékař Rolf Timmermans. Zbytek mužstva stejně jako ostatní trestanci zápas se zájmem sledovali.

Reklama

Související témata: