Hlavní obsah

VIDEO: Netrefit ze dvou metrů prázdnou bránu? Hvězdný záložník Ajaxu De Jong to dokázal!

Rio de Janeiro

Patří k největším klenotům Ajaxu. Třinácti góly mu v loňské sezóně pomohl k titulu v Eredivisii. V letošním ročníku Ligy mistrů odehrál za nizozemského mistra šest zápasů, ve kterých třikrát skóroval. Všechny tři góly zaznamenal proti Manchesteru City, který i jeho zásluhou obsadil v tabulce až čtvrtou pozici a v evropských pohárech v této sezóně skončil. Není tedy divu, že nabídky na talentovaného záložníka Siema De Jonga se jen hemží. I takový hráč ale může mít slabší chvilku. Třiadvacetiletý fotbalista si ji vybral v přípravném duelu proti týmu Vasco Da Gama. Ve druhém poločase zazdil tutovku, když ze dvou metrů netrefil odkrytou bránu.

De Jong z Ajaxu Amsterdam netrefil prázdnou bránu.

 
Článek

Ajax, který se chystá na pokračování nizozemské ligy, se na závěr soustředění v Brazílii střetl v přátelském zápase s celkem Vasco Da Gama. V utkání, které se uskutečnilo na stadiónu São Januário, podlehl amsterdamský tým po přesné hlavičce Wendela soupeři 0:1.

K porážce ale nemuselo dojít, kdyby De Jong uklidil do brány krásnou přihrávku Ricarda van Rhijna. Ten mu z pravé strany předložil parádní míč, který však v síti překvapivě neskončil. Ofenzivní středopolař, o kterého má vážný zájem Newcastle, překopl levačkou prázdnou bránu.

Reklama