Hlavní obsah

Nizozemské hvězdy chystají benefici pro rodinu ubitého rozhodčího

Hvězdy nizozemského fotbalu na jaře sehrají benefiční utkání na podporu rodiny ubitého rozhodčího Richarda Nieuwenhuizena. Zápas by se měl odehrát 26. dubna a jeho výtěžek poputuje na konto pozůstalých.

Článek

"Rodina potřebuje naši podporu. A to znamená i finanční pomoc," uvedl Rob Mueller, člen představenstva klubu SC Buitenboys, která zápas proti nizozemským hvězdám sehraje.

Podle Muellera přišel s nápadem na benefiční duel bývalý reprezentant a současný trenér Ajaxu Amsterodam Frank de Boer. Zatím žádná jména nejsou jistá, nicméně zájem o účast už prý projevili například Dennis Bergkamp, Ronald Koeman, Edwin van der Sar či Frankovo dvojče Ronald.

Utkání by se mělo odehrát na stadiónu v Almere, kde v prosinci k tragédii došlo. Tým SC Buitenboys má nastoupit v kombinované sestavě seniorských a juniorských hráčů, mezi nimiž by měl být Nieuwenhuizenův patnáctiletý syn Mykel.

Jeho jednačtyřicetiletého otce 2. prosince brutálně napadli po zápase, v němž byl asistentem rozhodčího, tři fotbalisté z mládežnického amsterodamského klubu SV Nieuw Sloten. Pěstmi a kopanci mu způsobili zranění, kterým v nemocnici podlehl.

Reklama

Související témata: