Hlavní obsah

Sparta v přípravě remizovala s Banskou Bystricou, Adamov hattrickem pomohl k výhře Plzni

Beroun

Fotbalisté Sparty Praha v prvním přípravném zápase v zimní přestávce remizovali 0:0 s Banskou Bystricou. Na umělé trávě v Berouně v základní sestavě letenského celku debutovaly i zimní posily David Lafata s Lukášem Váchou. Obě vyšly naprázdno, zatímco v dresu Plzně září ruský útočník Roman Adamov. Ve středu třemi góly přispěl k výhře 7:0 nad Rokycany, skóroval tak i ve čtvrtém duelu zimní přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata (vpředu) v utkání proti Banské Bystrici.

Článek
Fotogalerie

Lafata nastoupil na hrotu sparťanského útoku doplňovaný křídelními hráči Kadlecem a Přikrylem. Zimní ofenzivní posila z Jablonce se v prvním poločase dostala do několika šancí, ale z té největší hlavou minula branku. Mezi tři tyče se netrefil ani exliberecký Vácha, který nastoupil v úvodní části na pozici defenzivního záložníka.

Největší příležitost mělo pražské mužstvo na konci prvního poločasu, kdy Hušbauer trefil hlavou břevno. Do druhé půle poslal trenér Sparty Vítězslav Lavička na hřiště zcela jinou jedenáctku včetně útočníků Kweukeho a Balaje nebo několika hráčů z B-týmu. Banská Bystrica mohla rozhodnout o těsné výhře až na konci, ale střídající Laksik trefil rovněž jen brankovou konstrukci.

Lavička ocenil aktivitu Lafaty

Podle trenéra Sparty Vítězslava Lavička zápas odpovídal úvodní zimní přípravě. "Spokojen bych byl, kdybychom některou z těch šancí, které jsme si vytvořili hlavně v prvním poločase, proměnili. Takhle je to jen částečná spokojenost," řekl po utkání novinářům Lavička.

Líbila se mu i práce Lafaty. "Myslím, že tam byla aktivita jak od Davida tak od všech ostatních hráčů. Spolupracoval dobře v mezihře, připravoval balony, dostával se sám do zakončení. Jsem přesvědčený, že bude platným hráčem. Jenom teď potřebuje víc zápasů na to, aby se s týmem sehrál," konstatoval sparťanský kouč.

Pozitivně hodnotil také Váchu. "Jeho přínosem byla pracovitost ve středu pole, hodně balonů odebral, snažil se zapojovat v době, kdy jsme byli v držení míče. Nabízel se aktivně, měl tam jedno slibné zakončení ze střední vzdálenosti. Ani on v tom zápase nezklamal," doplnil Lavička.

Pohotový Adamov, Tecl se tentokrát netrefil

V Plzni si pochvalují formu uzdraveného ruského útočníka Romana Adamova. Hattrickem přispěl k výhře 7:0 nad Rokycany, skóroval tak i ve čtvrtém duelu zimní přípravy, navíc podruhé zaznamenal tři branky v zápase a celkem skóroval už osmkrát. Dvěma zásahy k výhře přispěl další útočník Marek Bakoš, naopak největší zimní posila Stanislav Tecl poprvé vyšel gólově naprázdno.

Trenér Pavel Vrba zkoušel druhou ze zimních posil Jana Kovaříka na pozici levého beka, jelikož obvyklý zadák David Limberský kvůli nemoci chyběl podobně jako kapitán Pavel Horváth či Daniel Kolář.

Skóre mohl otevřít Michal Ďuriš, ale nedal penaltu, a tak střelecký účet načal až Martin Fillo. Následně se dvakrát prosadil Bakoš a před přestávkou se dočkal i Ďuriš.

Do druhé půle nastoupili zejména mladíci, kteří měli jednu z posledních možností bojovat o místo v kádru před odjezdem na soustředění. Plzeň měla přesto nadále převahu, kterou ve tři góly zužitkoval Adamov a potvrdil, že po podzimních zdravotních patáliích je ve velmi dobré formě.

Přípravný fotbalový zápas v Berouně:
Sparta Praha - Banská Bystrica 0:0
Rozhodčí: Lerch.
Sparta:
I. poločas: Vaclík - Borovskij, Zápotočný, Polom, Hybš - Vácha - Hušbauer, Matějovský - Přikryl, Kadlec - Lafata.
II. poločas: Čech - Vidlička, Holek, Deli, Gil - Konate, Jánoš, Hovorka, Kučera - Balaj, Kweuke. Trenér: Lavička. Trenér: Lavička.
Další středeční přípravná fotbalová utkání:
Příbram - Varnsdorf 1:1 (0:1)
Branky: 63. Střihavka - 10. Zbrožek.
Sestava Příbrami:
I. poločas: Hruška - Jugas, Dejmek, Mišůn, Divíšek - Krbeček, T. Pilík, Mašán, Tarczal, Šlapák - Wágner.
II. poločas: Rondzik - Mareš, Hájovský, Andrejevič, Hanuš - Stratil, Kraus, Trapp, Koukal, Valenta - Střihavka. Trenér: Marko.
1. FC Slovácko - FK Fotbal Třinec 7:1 (5:1)
Branky: 3. a 39. Došek, 4. a 69. Sládek, 26. Hofmann, 35. Volešák, 51. Martan - 19. Motyčka.
Sestava Slovácka: Heča (46. Chvojka) - Reinberk, Hofmann (46. Košút), Trousil (46. Mezlík), Kuncl - Volešák, Valenta (46. Trávník), Kordula (46. Daníček), Martan - Sládek (71. Hlupik), Došek (46. Haša). Trenér: Habanec.
Ostrava - Vlašim 3:1 (1:0)
Branky: 58. a 74. Soukup, 21. Majtán - 56. Vyhnal.
Sestava Ostravy:
I. poločas: Bárta - Vašenda, Kaprálik, Stronati, Starý - Lukeš, Vengřinek - Stožický, Majtán, Holzer - Kraut.
II. poločas: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Starý - Foltýn, Šichor, Droppa, Zeher - Fantiš, Soukup. Trenér: Pulpit.
Viktoria Plzeň - Rokycany 7:0 (4:0)
Branky: 56., 60. a 74. Adamov, 23. a 28. Bakoš, 21. Fillo, 29. Ďuriš.
Sestava Plzně:
I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Řezník, Kovařík - Darida, Ďuriš - Fillo, Bakoš, Zeman - Tecl.
II. poločas: Pavlík - Lukeš, Chocholoušek, Libotovský, Končal - Kyndl, Domabyl - Petráček, Černý, Malakjan - Adamov. Trenér: Vrba.
Baumit Jablonec - Mšeno 6:0 (3:0)
Branky: 85. a 86. Zoubele, 16. Čížek, 30. Rossi, 39. Kopic, 87. Vaněk.
Sestava Jablonce:
I. poločas: Špit - Rossi, Beneš, Novák - Zoubele, Piták, Loučka, Vaněk - Kopic, Čížek, Pázler.
II. poločas: Špit - Kysela, Štochl, Kubista, Novák - Jurča, Eliáš, Vaněk, Haurdič - Zoubele, Hubník. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: