Hlavní obsah

Brazilci představili plakát pro fotbalové MS 2014

Rio de Janeiro

Brazílie představila oficiální plakát fotbalového mistrovství světa, které se bude v největší zemi Jižní Ameriky konat příští rok. Plakát zaujme pestrými barvami a proměnlivými obrazci, které evokují bohatou flóru a faunu v pořádající zemi.

Foto: ČTK/AP

Plakát fotbalového MS 2014

Článek

Dominantou je nicméně mapa Brazílie sevřená mezi nohama fotbalistů bojujících o míč. "Plakát vysílá signál, že naše země je moderní, inovativní, trvale udržitelná, šťastná, jednotná a samozřejmě zblázněná do fotbalu," uvedl bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo při slavnostním představení plakátu v Riu de Janeiro.

Ronaldo byl spolu s dalším někdejším reprezentantem Bebetem, umělcem Romerem Brittem a ministryní kultury Martou Suplicyovou členem komise, jež vítězný plakát ze tří návrhů vybírala. Dnes odhalený plakát je oficiální pro celý šampionát, už v listopadu představilo své vlastní plakáty všech 12 pořadatelských měst.

Prezentace byla původně naplánována na pondělí, kdy zbývalo do zahájení turnaje přesně 500 dnů. Kvůli tragédii v nočním klubu v Santa Marii, kde při požáru zahynulo 235 lidí, byla ceremonie přesunuta na dnešek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín