Hlavní obsah

Hodgson doufá, že Lampard bude hrát v Anglii či Evropě

Londýn

Trenér fotbalistů Anglie Roy Hodgson po výhře 2:1 v přípravě nad Brazílií chválil autora vítězné branky Franka Lamparda. Kouč doufá, že zkušený záložník, jemuž na konci sezóny vyprší smlouva s Chelsea, bude v kariéře pokračovat v Anglii nebo alespoň v Evropě. Angažmá v severoamerické MLS by prý Lampardovi další budoucnost v reprezentaci zkomplikovalo.

Foto: Darren Staples, Reuters

Frank Lampard v dresu londýnské Chelsea..

Článek

Hodgson věří, že čtyřiatřicetiletý hráč může napodobit středečního jubilanta Ashleyho Colea a dosáhnout hranice 100 zápasů za národní mužstvo. K jejímu pokoření mu chybí šest startů. "Frank byl excelentní a myslím, že to může dokázat. Také doufám, že ho udržíme v Anglii," řekl po utkání kouč.

"Není na mně, abych mluvil o Lampardově budoucnosti s jeho klubem, to je jejich věc. Vím však, že pokud se Chelsea rozhodne nechat ho po sezóně odejít, tak bude mít mnoho nabídek," uvedl Hodgson, jehož svěřenci porazili Brazílii poprvé od roku 1990.

Přestože se Lampardovi v londýnském mužstvu poslední týdny daří, nové smlouvy se zřejmě nedočká. Zájem o spoluhráče brankáře Petra Čecha projevil šampión MLS Angeles Galaxy, kde do loňska působil bývalý anglický reprezentant David Beckham.

Trenér ocenil i Wilshera

"Raději doufám, že Lamparda stále budeme vídat v Anglii, nebo alespoň v Evropě. Když půjde dál do ciziny a napodobí Davida, zkomplikuje mu to situaci. Neznamená to ale, že jeho kariéra v anglické reprezentaci skončí," řekl Hodgson. "Čím dále však hráč jde, tím problematičtější pro média i anglického trenéra je ho sledovat," doplnil.

Spokojen byl rovněž s dalším středopolařem Jackem Wilsherem, který se do národní mužstva vrátil po patnáctiměsíční pauze zaviněné zraněním kolena. Jednadvacetiletý hráč Arsenalu byl dokonce při svém sedmém startu za A-tým vyhlášen mužem zápasu na vyprodaném londýnském stadiónu Wembley.

"Před utkáním jsem se ho snažil trochu chránit před zájmem médií, ale vůbec to nepotřeboval. Nemá žádné problémy s vysokými očekáváními. Pokud si udrží formu, tak je brzy naplní, protože je velmi velmi dobrý," uvedl Hodgson, jenž se jako trenér postavil Brazílii úplně poprvé.

"Těší mě, jak jsme to zvládli. Až na jednu chvíli na začátku druhé půle (kdy hosté po chybě obránce Cahilla vyrovnali), jsme si s jejich nástrahami poradili. Snad na dobrý start navážeme i ve světové kvalifikaci," řekl anglický kouč.

Reklama

Související témata: