Hlavní obsah

Prandelli věří, že se Balotelli a El Shaarawy v klubu rychle sehrají a Itálie z toho bude profitovat

Fotbalisté Itálie zastavili vydřenou remízou 1:1 v Nizozemsku sérii pěti porážek v přípravných zápasech, trenér Cesare Prandelli ale viděl ve hře svého týmu stále velké rezervy. Víc čeká především od dua mladíků z AC Milán Stephana El Shaarawyho a Maria Balotelliho. Věří, že v dalších zápasech se bude soupeř českého celku v kvalifikační skupině o postup na světový šampionát zlepšovat.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Mario Balotelli, útočník AC Milán a italské reprezentace, v přátelském utkání s Nizozemskem.

Článek

"Stále je před námi hodně práce, abychom hráli tak, jak chci," řekl Prandelli po středečním utkání. Spokojený mohl být jen se závěrem, v němž Italové přidali a v první minutě nastavení vybojovali šťastnou remízu. "V těchto zápasech je vždy těžké, aby všichni udrželi maximální soustředění. Jen v posledních 20 minutách jsem hráli agresivně a to se nám vyplatilo," doplnil.

Remízu Italům zajistil střídající Marco Verratti, který si ve svém třetím utkání v národním dresu připsal premiérovou trefu. "Má skvělou povahu a techniku, ale potřebuje být v záloze rychlejší a hrát více takticky. Vstřelil ale fantastický gól," pochválil Prandelli dvacetiletého středopolaře Paris St. German.

Verratti v Amsterodamu zastínil obě ofenzivní hvězdy AC Milán El Shaarawyho i Balotelliho, který do italského velkoklubu přišel teprve před pár dny z Manchesteru City. Prandelli věří, že se spolupráce obou útočníků bude rychle zlepšovat a stanou se hlavní ofenzivní silou reprezentace.

"Vzhledem k jejich postavení v klubu jsou očekávání vysoká, ale je evidentní, že spolu potřebují nějakou dobu pracovat. Mario ví, že není v optimální formě, ale nyní mají čas na to, aby se sehráli a převzali v národním týmu odpovědnost," poznamenal Prandelli.

Pětapadesátiletý kouč zkoušel v Nizozemsku rozestavení 4-3-3, v němž Italové příliš často nehrají. "Je jasné, že potřebujeme zapracovat na detailech, ale i v první půli jsem viděl ve hře určité zajímavé věci. Více jsme zatím pracovali na systému 4-3-1-2, ale potřebujeme zlepšit i systém 4-3-3. Věřím, že budeme hrát lépe a lépe," dodal Prandelli, jehož celek s přehledem vede "českou" kvalifikační skupinu a v nejbližším utkání změří síly s fotbalovým trpaslíkem Maltou.

Reklama

Související témata: