Hlavní obsah

VIDEO: Messiho lob gólem neskončil. Měl platit? Brankář Švédska Isaksson vytáhl „ninja“ zákrok

Stockholm

Šlo sice jen o přátelský zápas, znovu se však hojně diskutovalo o co nejrychlejším zavedení moderních videotechnologií do fotbalu. Středeční přípravný zápas mezi Švédskem a Argentinou byl bohatý na góly a Jihoameričané si nakonec odvezli výhru 3:2, ovšem dost možná mohli mít zapsanou ještě jednu trefu. Po necelé hodině hry totiž Lionel Messi zblízka přehodil brankáře Andrease Isakssona, domácí gólman ale ukázal neuvěřitelnou houževnatost a „ninja“ zákrokem zdánlivě ztracenou situaci zachránil na brankové čáře.

Zákrok brankáře Andrease Isakssona proti střele Lionela Messiho. Přešel míč celým objemem brankovou čáru?

 
Článek

Byl to gól? Argentinci v jednu chvíli zvedali ruce nad hlavu, ale hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Míč podle něj celým objemem nepřekročil brankovou čáru. Sporný moment, jelikož ani z televizních záznamů není zcela patrné, jestli měla branka platit. Jisté je tak pouze to, že v tomto případě by se ihned uchytila nová technologie sledující pohyb míče na brankové čáře. FIFA už testuje dva mechanismy, schválit je však ještě musí Pravidlová komise IFAB.

Argentinu tento moment mrzet nemusel, ve Švédsku měla převahu a potvrdila roli favorita. Svěřenci trenéra Alejandra Sabelly drželi dlouho dvoubrankový náskok, na konečných 2:3 nakonec snižoval ve čtvrté minutě nastavení střídající Rasmus Elm.

Měl být střelecký pokus Lionela Messiho uznán jako regulérní gól?
Ano
36,1 %
Ne
63,9 %
Celkem hlasovalo 12228 čtenářů.

Reklama

Související témata: