Hlavní obsah

V Itálii zatkli člena singapurské sázkařské mafie

Policie na milánském letišti Malpenza zatkla Admira Suljiče, který je členem singapurského gangu ovlivňujícího fotbalové zápasy. Slovinec je v Itálii hledaný v souvislosti s rozsáhlou sázkařskou operací "Poslední sázka".

Foto: Gregorio Borgia, ČTK/AP

Mezi zadrženými byl i záložník Lazia Řím Stefano Mauri.

Článek

Suljič přiletěl do Itálie ze Singapuru, kde byl v úzkém kontaktu s šéfem tamní sázkařské mafie Tan Tchanem. Ten je mimo jiné podezřelý také z podílu na ovlivnění zhruba 380 utkání, které podle evropské policejní agentury Europol vynesly na sázkách nejméně osm miliónů eur (asi 205 miliónů korun). Dalších minimálně 300 podezřelých utkání se v uplynulých třech letech odehrálo v Africe, Asii a Jižní a Střední Americe.

Dva roky na útěku

Aféra "Poslední sázka" vypukla v Itálii předloni a Suljič, který je podle vyšetřovatelů ústřední postavou, byl od té doby na útěku. V souvislosti se skandálem bylo zadrženo 50 lidí, mezi nimiž se například objevili záložník Lazia Řím Stefano Mauri, obránce Neapole a mladší bratr kapitána mistrů světa z roku 2006 Paolo Cannavaro a bývalí italští reprezentanti Giuseppe Signori a Cristiano Doni.

Už také padly první tresty. Několika klubům byly odečteny body a trenér Juventusu Antonio Conte dostal čtyřměsíční distanc za to, že během působení v druholigové Sieně v sezóně 2010/11 nenahlásil dva ovlivněné zápasy. Bývalý obránce Bari Andrea Masiello obdržel za podvod a zmanipulování čtyř výsledků podmíněný trest vězení na 22 měsíců.

Reklama

Související témata: