Hlavní obsah

V Bolívii zemřel po zásahu světlicí čtrnáctiletý fanoušek

Oruro

Po zásahu světlicí do hlavy zemřel při utkání jihoamerického fotbalového Poháru osvoboditelů mezi bolivijským San José a brazilskými Corinthians čtrnáctiletý fanoušek. Vítězi mistrovství světa klubů Corinthians by podle místních médií mohlo hrozit i vyloučení ze soutěže.

Foto: cariverplate.com

Jihoameričtí fanoušci dokáží vytvořit v ochozech pořádné peklo.

Článek

"Plastový projektil mu prorazil lebku, došlo k poškození mozku. Byl ihned mrtvý," řekl lékař José María Vargas z nemocnice ve městě Oruro brazilskému deníku Globo. List uvedl, že podle očitých svědků projektil přilétl z tábora fanoušků Corinthinas.

Světlice zasáhla mladého fanouška krátce poté, co se hosté z Brazílie v úvodu utkání ujali vedení díky Guerrerovi. Po hodině hry vyrovnal na konečných 1:1 Saucedo. "Vyměnil bych titul z mistrovství světa klubů za jeho život. Je mi moc líto, co se stalo," řekl po zápase trenér Corinthians Tite.

"Teď vůbec nemůžu mluvit o fotbalu. Cítím to tak já, ale i hráči, kteří v kabině sotva utrousí slovo. Klub pomůže jakýmkoliv možným způsobem," uvedl Tite, kterému se kvůli incidentu ani nechtělo na tiskovou konferenci.

Bolivijská policie po utkání zadržela dvanáct příznivců Corinthians a zahájila trestní řízení. Pokud by se prokázalo, že světlici hodil některý z brazilských fanoušků, hrozí podle tamních médií klubu i vyřazení z Poháru osvoboditelů, v němž obhajuje první místo.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín