Hlavní obsah

VIDEO: Zkušený mazák sebou ve vápně plácl o zem, sudí jeho teatrální pád zbaštil i s navijákem

Lima

Za tohle se píská pokutový kop? Způsob, jakým peruánský fotbalista Ángelo Cruzado nachytal rozhodčího v ligovém utkání svého Huancaya na hřišti Universitaria Lima, se tak často nevidí. Třiatřicetiletý útočník v šestnáctce soupeře převzal centrovaný míč, a když před sebou uviděl dotírajícího bránícího obránce, ochotně se svalil na trávník. Rozhodčí mu teatrální gesto zbaštil - a místo žluté karty za simulování přišla penalta, která rozhodla celý zápas.

Simulant Ángelo Cruzado.

 
Článek

Klíčový moment utkání pomátl i peruánské komentátory, kteří nejprve o pokutovém kopu nepochybovali, aby pak na základě opakovaných záznamů svůj názor radikálně změnili - k žádnému kontaktu mezi obráncem Universitaria a útočníkem Cruzadem totiž nedošlo. Hostující forvard se skácel k zemi bez cizího zavinění, zůstal ležet na trávníku a ještě se předváděl v bolestivých grimasách.

Hlavní rozhodčí svým výrokem chyboval a místo žluté karty pro zkušeného útočníka za simulaci nařídil pokutový kop proti brance domácího Universitaria. Ten hráči Huancaya proměnili ve vedoucí a jak se později ukázalo, také rozhodující gól zápasu. Hosté si z Limy nakonec odvezli tři body za výhru 3:2.

Reklama

Související témata: