Hlavní obsah

Deschamps věří, že Benzema zápas kvalifikace kvůli soudu nezmešká

Madrid

Francouzský fotbalový svaz se bude snažit posunout soud útočníka Karima Benzemy kvůli bezohlednému řízení tak, aby nekolidoval s důležitým utkáním kvalifikace mistrovství světa proti Španělsku. Trenér národního týmu Dider Deschamps řekl, že se pokusí nalézt řešení, aby pětadvacetiletý hráč mohl utkání hrát.

Foto: Susana Vera, Reuters

Útočník Realu Madrid Karim Benzema se raduje ze vstřelení gólu do sítě Barcelony.

Článek

"Copak byl (pro soud) dostupný jen ten den? Pokusíme se najít řešení, je pro nás velice důležitým hráčem," řekl Deschamps v rozhovoru pro Canal+ u příležitosti návštěvy sobotního zápasu Realu Madrid s Barcelonou, který vyhrál "Bílý balet" 2:1.

Hráč Realu Benzema se má k soudu dostavit v deset hodin 26. března, o deset hodin později začne v Paříži zápas, který může rozhodnout o vítězi kvalifikační skupiny a tím i o postupujícím na MS 2014. Španělské soudy obvykle připouští, aby bylo kvůli osobním problémům či zaměstnání účastníků jednání přeloženo.

Překročil rychlost o 116 km/h

Policie chytila rodáka z Lyonu 3. února v Madridu na silnici s maximální povolenou rychlostí 100 km/h, jak jede 216 km/h. Benzema byl obviněn z bezohledného řízení a hrozí mu odebrání řidičského průkazu a pokuta.

Reklama

Související témata: