Hlavní obsah

VIDEO: Marek Jarolím přestoupil do Číny. A je z něj hvězda jako Drogba

Praha

Fotbalista Marek Jarolím vyměnil boj o záchranu v Teplicích za lukrativní čínské angažmá a jeho přestup do tamního prvoligového klubu Chang-čou Greentown nezůstal bez odezvy.

Marek Jarolím bude hrát v Číně

 
Článek

Klub zveřejnil na svém webu video, na němž osmadvacetiletého záložníka pronásleduje od prvních kroků na čínské půdě. Natáčí ho na letišti, při lékařských prohlídkách, na prvním tréninku. Prostě jako hvězdu první velikosti. Něco podobného před časem zažili Didier Drogba či Nicolas Anelka.

Jarolím měl sice smlouvu v Teplicích, ale v ní byla klauzule, že ho klub v případě zajímavé nabídky uvolní. „Bylo to chlapské slovo a nechtěli jsme ho porušit. Bylo by nesmyslné Marka za každou cenu držet, protože dostal lukrativní nabídku," přiznal trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

V Číně do roku 2014

Jarolím již dříve prohlašoval, že je pro něj odchod do zahraničí prioritou a nyní se odchovanci Sparty splnil sen. V novém působišti podepsal smlouvu do konce roku 2014.

V klubu z osmimiliónového města na východě Číny, vzdáleném necelých 200 kilometrů od Šanghaje, bude Jarolím jedním ze tří cizinců. Na soupisce jsou ještě útočníci Mazola z Brazílie a Angan z Pobřeží slonoviny, který do čínského celku přestoupil koncem ledna z norského Molde.

Pracovat bude s japonským koučem Takešim Okadou, který vedl mj. japonskou reprezentaci na světových šampionátech 1998 a 2010. Klub Chang-čou Greentown hraje nejvyšší soutěž od roku 2006 a v minulé sezóně skončil na třináctém místě.

Reklama

Související témata: