Hlavní obsah

VIDEO: Horor na ledě. Po nárazu hlavou do mantinelu hokejista ochrnul!

Aktualizováno

Švýcarsko se vzpamatovává ze šoku: v semifinálovém utkání play off tamní druhé nejvyšší hokejové soutěže mezi týmy Oltenu a Langenthalu narazil útočník hostí Stefan Schnyder obránce Ronnyho Kellera proti mantinelu, do kterého domácí hráč po pádu vrazil hlavou. Následky? Třiatřicetiletý zadák Oltenu ochrnul. Zkušený obránce si při tvrdém nárazu zlomil čtvrtý hrudní obratel, hybnost mu nezachránila ani okamžitá operace v paraplegickém centru v Nottwilu.

Zranění Ronnyho Kellera

 
Článek

Divákům zatrnulo po souboji obou hráčů v 77. minutě zápasu za stavu 2:2. Nešťastník Keller zůstal po ataku bezvládně ležet na ledě, na kliniku ho dopravil vrtulník a ještě v noci se podle klubového webu podrobil operaci. "Kvůli vážnému poškození obratle zůstane trvale ochrnutý," oznámil šéf kliniky Michael Baumberger. Dodal, že hlavu ani mozek Keller poškozené nemá.

Schnyder vyfasoval za faul trest na 5 minut a do konce utkání a jeho zákrokem se bude zabývat disciplinární komise.

Domácím nakonec vystřelil výhru 3:2 v závěru nastaveného času veterán Paul di Pietro a srovnal stav série na 1:1. „Teď ale chceme pouze vědět, zda už je na tom Ronny lépe," potvrdil Di Pietro názor, že výsledek duelu je v porovnání s vážným stavem jejich zraněného spoluhráče druhotný. „Bylo to ošklivé. Neměl žádnou šanci se bránit."

Reklama

Související témata: