Hlavní obsah

V nominaci jednadvacítky jsou i reprezentanti Kalas s Kadlecem

Praha

Česká fotbalová jednadvacítka odstartuje dlouhodobou přípravu na domácí mistrovství Evropy 2015 hned s devíti stříbrnými medailisty z ME do 19 let 2011. A to včetně Tomáše Kalase a Václava Kadlece, kteří už nakoukli i do reprezentačního áčka. Oba jsou v třiadvacetičlenné nominaci na přípravné zápasy s Ukrajinou a Tureckem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér reprezentační fotbalové jednadvacítky Jakub Dovalil

Článek

Těmito duely hranými v Mladé Boleslavi a v Plzni pro český výběr oficiálně zahajuje příprava na vrchol, kterým je domácí evropský šampionát v roce 2015. "Podzimní duel se Švédskem do toho ještě nepočítám, protože tam nebylo moc času na práci. Pro mě to oficiálně začíná až nyní," řekl trenér Jakub Dovalil na úterní tiskové konferenci.

V letošním roce se chce zaměřit především na vyhledávání hráčů. "Budeme se snažit vyzkoušet 40 až 50 hráčů. Rok 2014 bude stabilizační a rok 2015 dolaďovací," vysvětlil strategii.

Na první akci tak bere zejména hráče, kteří byli úspěšní v juniorských výběrech. "Někteří hráči z té úspěšné devatenáctky nedostávají tolik prostoru v lize, takže jim tato mezinárodní konfrontace přijde vhod," míní Dovalil.

Budou nastavovat zrcadlo

Těší ho, že si může vyzkoušet i Kalase s Kadlecem. "Momentálně se nevešli do kádru reprezentačního áčka, tak jsme se dohodli, že je pozveme my. Nyní je brzo tvrdit, že oba budou stejně jako Láďa Krejčí či Matěj Vydra v konečné nominaci pro turnaj, to ovlivní hodně věcí, ale pokud budou mít zájem, mohli by tam být všichni čtyři. Proto si je chceme vyzkoušet, abychom s nimi neztratili kontakt," vysvětlil Dovalil.

Ukrajinu a Turecko považuje za hodně kvalitní prověrku. "Jsou to silní soupeři, kteří nám nastaví zrcadlo, jak na tom jsme," míní Dovalil.

Duel s Ukrajinou se hraje 22. března v Mladé Boleslavi, s Tureckem se hraje 26. března v Plzni. "V poslední době jsme hráli hodně v Jablonci, ale s ohledem na mistrovství jsme si připravili projekt, že se chceme představit v co nejvíce regionech," vysvětlil Dovalil.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let
PostJméno a příjmeníKlub
BrankářiJiří PavlenkaOstrava
Michal ReichlOlomouc
Tomáš KoubekHradec Králové
ObránciJakub JugasPříbram
Marek KyselaJablonec
Šimon FaltaOlomouc
Jakub BrabecBrno
Tomáš KalasVittese Arnhem
Matěj HybšSparta
Roman PolomSparta
Tomáš HolešHradec Králové
ZáložníciOndřej PetrákSlavia
Adam JánošSparta
Jaromír ZmrhalSlavia
Jakub PlšekOlomouc
David HouskaOlomouc
Martin FrýdekLiberec
Lukáš MasopustJihlava
Tomáš PřikrylSparta
Antonín FantišOstrava
ÚtočníciJiří SkalákSlovácko
Václav KadlecSparta
Jakub RolincOlomouc

Reklama

Související témata: