Hlavní obsah

VIDEO: Mor Diouf ohromil fantastickým gólem. Trefil se ze sedmdesáti metrů!

Pretoria

Tuhle trefu budou fotbaloví fanoušci v Jihoafrické republice ještě hodně dlouho probírat. Senegalský obránce Mor Diouf z týmu SuperSport United předvedl v tamní první lize neuvěřitelnou parádu. V utkání proti Mamelodi Sundowns vstřelil dvě minuty před vypršením základní hrací doby nádherný gól, když z přibližně sedmdesáti metrů přehodil soupeřova brankáře.

Mor Diouf se v jihoafrické lize trefil ze sedmdesáti metrů.

 
Článek

V pretorijském derby to dlouho vypadalo na bezbrankový výsledek. Jenže v 88. minutě se více než dvacet tisíc diváků dostalo pořádně do varu.

Senegalský zadák Mor Diouf se na hranici vlastní šestnáctky zmocnil míče, udělal s ním pár rychlých kroků a pak to přišlo. Čtyřiadvacetiletý bek si všiml, že gólman Sandilands stojí daleko od své brány. Odhodlal se proto k lobu, jenž mu vyšel dokonale.

Životní trefa Senegalce nakonec přinesla mužstvu SuperSport i vítězství, United totiž dokázali těsný náskok udržet až do závěrečného hvizdu rozhodčího Smitha a posunuli se v tabulce jihoafrické nejvyšší soutěže na sedmou příčku. Hosté jsou v konkurenci šestnácti celků prozatím jedenáctí.

Reklama

Související témata: