Hlavní obsah

V Brazílii začali vyšetřovat korupci ve fotbalové reprezentaci

Sao Paulo

Nejvyšší brazilský sportovní soud se začal zabývat údajnou korupcí ve fotbalové reprezentaci. Reagoval tak na prohlášení prezidenta klubu Sport Recife Luciana Bivara, který přiznal, že v roce 2001 díky úplatku prosadil záložníka Léomara do nominace na Pohár FIFA.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Musíme to vyšetřit, nemůžeme se na to dívat, jako že jedna paní povídala," citovala agentura Reuters prokurátora Paula Schmitta. "Nicméně doufám, že jde jen o silácké řeči. Nevěřím totiž tomu, že by se něco takového dělo," dodal.

Schmitt má v plánu vyslechnout tehdejšího reprezentačního trenéra Émersona Leaa a asistenta Antónia Lopese, kteří Bivarovo obvinění striktně odmítli. Pokud by se však ukázalo jako pravdivé, hrozil by Leaovi a Lopesovi dvouletý zákaz činnosti, navíc by mohl následovat i civilní soud. Naopak v případě křivého obvinění hrozí sankce Bivarovi.

Na stranu funkcionáře Recife se postavil mistr světa z roku 1994 a v současnosti poslanec Romário. "Jen potvrdil to, o čem slýcháme už delší dobu," prohlásil bývalý kanonýr a vyzval ostatní funkcionáře, aby se nebáli vystoupit s důkazy.

Reklama

Související témata: