Hlavní obsah

VIDEO: Nedostatek respektu k sudímu. Seedorf viděl červenou a hrozí mu tvrdý trest

Sao Paulo

Stop až na 12 zápasů hrozí bývalé fotbalové hvězdě Clarenci Seedorfovi v brazilské lize za to, že ignoroval rozhodčího. Šestatřicetiletý Nizozemec o víkendu neuposlechl příkaz sudího, aby opustil hřiště kratší cestou, za což dostal dvě žluté karty a následnou červenou.

Vyloučení Clarence Seedorfa

 
Článek

Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů s Ajaxem, Realem Madrid a AC Milán se provinil v nedělním duelu mezi svým Botafogem a Madudeirou. V nastaveném čase střídal, když byl na opačné straně hřiště než střídačky. Rozhodčí mu proto ukázal, aby hřiště opustil kratší cestou, aby nezdržoval hru.

Seedorf ho však neuposlechl a dostal žlutou kartu. Sudího však nadále ignoroval, a tak mu rozhodčí dal i druhou žlutou a následnou červenou kartu. Byla to pro něj teprve druhá červená karta ze zhruba 800 soutěžních zápasů.

Rozhodčí následně v zápise uvedl, že Seedorf označil jeho rozhodnutí za "vtip" a měl prohlásit, že "hřiště opustí, kde se mu zachce". Disciplinární komise ho proto obvinila z neetického chování a z nedostatku respektu k rozhodčímu.

Reklama

Související témata: