Hlavní obsah

VIDEO: Exliberecký záložník Bosančič v Koreji válí. Nadchl dvěma fantastickými góly

Soul

Srbský fotbalista Miloš Bosančič, který v loňské sezóně pomohl Slovanu Liberec k mistrovskému titulu v Gambrinus lize, dal o sobě v korejské nejvyšší soutěži řádně vědět. Čtyřiadvacetiletý záložník týmu Gyeongnam ohromil na hřišti Soulu fanoušky dvěma nádhernými góly, přičemž jeho druhá trefa v utkání byla skutečně výstavní.

Dva parádní góly Miloše Bosančiče v korejské lize.

 
Článek

Duel 4. kola korejské ligy mezi Soulem a Gyeongnamem byl vyrovnaný až do 39. minuty, kdy si Bosančič postavil míč k provedení přímého volného kopu. A exekuce se mu povedla na podtrženou jedničku. Z přibližně pětadvaceti metrů zakroutil krásně pravačkou míč přes zeď a gólman Kim Jong-Dae plachtil vzduchem marně. Balón sice rozezvučel břevno, od nějž se ale odrazil za brankovou čáru, kterou přešel celým objemem. Následná dorážka tak už nebyla třeba...

Domácí celek tento moment psychicky nepoznamenal, naopak o tři minuty později odpověděl zásluhou Damjanoviče. Jenže na začátku druhé půle přišel další excelentní Bosančičův kousek. Rodák z města Ruma převzal na vlastní polovině míč, nadýchl se k velkému sólu, v jehož závěru předvedl více než patnácti tisícům diváků svou výtečnou kopací techniku. Pár metrů za šestnáctkou se podíval, kde stojí brankář a táhlou střelou ho přehodil. Po precizním a elegantním pokusu mohl Kim Jong-Dae už jen smutně sledovat jeho radost.

Přesto se hosté tříbodového zisku nedočkali, v 65. minutě vyrovnal na konečných 2:2 Escudero. Soulu patří aktuálně v tabulce jedenáctá příčka, Gyeongnam je sedmý.

Srbský středopolař odešel z podještědského celku do Gyeongnamu v zimní přestávce, poslední soutěžní zápas za Slovan odehrál v listopadu loňského roku na Dukle, kde Severočeši v rámci 16. kola nejvyšší soutěže prohráli 0:3. V Gambrinus lize nastoupil celkově k 71 zápasům, v nichž vstřelil 13 gólů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň