Hlavní obsah

VIDEO: Podvod se vyplatil. Brazilec bez svolení sudího vběhl na hřiště a odvrátil jistý gól

Rio de Janeiro

Podvod se ve fotbale čas od času vyplácí, o čemž svědčí počínání brazilského fotbalisty Celsinha. Zachránil svému klubu Bangu bod v lize státu Rio de Janeiro, když přímo ze zámezí, kde byl ošetřován, vtrhl bez svolení rozhodčího na hřiště a vyhlavičkoval z branky jistý gól. Sudí mu za to udělil červenou kartu a disciplinární komise mu vyměřila za nesportovní chování trest na šest zápasů.

Brazilec Celsinho podvodem odvrátil jasný gól.

 
Článek

Ke kuriózní situaci došlo v březnovém duelu ligy Carioca, kterou hrají týmy z okolí Ria de Janeiro, mezi Bangu a Duque de Caxias. Blížil se konec zápasu, když domácí brankář Getulio Vargas zaváhal při rozehrávce, nechal se obrat o míč a útočník Charles Chad mířil do zcela odkryté branky.

V tu chvíli vyběhl zpoza branky Celsinho, který se tam nechával ošetřovat, a odhlavičkoval míč do bezpečí. Jelikož se na hřiště vrátil bez svolení rozhodčího, dostal červenou kartou a sudí nařídil nepřímý volný kop uvnitř pokutového území. Hráči Duque ho nevyužili a duel skončil remízou, což byl pro poslední Bangu teprve druhý bod v sezóně.

Incident měl dohru u disciplinární komise a Celsinho si šest zápasů nezahraje. Opakované záběry však ukazují, že zřejmě došlo k porušení pravidel ještě dříve. Pokud byl totiž Celsinho brán jako mimo hru, byl zakončující Chad pravděpodobně v ofsajdu, což však sudí přehlédli.

Reklama