Hlavní obsah

Šesták nechce reprezentovat Slovensko pod trenéry Grigou a Hippem

Bratislava

Fotbalový útočník Stanislav Šesták nechce reprezentovat Slovensko, dokud bude na lavičce národního týmu trenérská dvojice Stanislav Griga, Michal Hipp. Dřívější opoře základní sestavy se nelíbí, že už téměř rok bez vysvětlení nedostala pozvánku do mužstva. Trenéři prý s útočníkem tureckého Bursasporu nejednají fér.

Článek

"Neumím si představit, že bych reprezentoval, pokud u kormidla zůstanou současní trenéři. Pod jejich vedením nechci hrát, protože se ke mně nezachovali s respektem," citoval Šestáka server profutbal.sk.

Třicetiletý hráč v národním týmu nasbíral 45 startů. Nejvíc se mu dařilo v kvalifikaci mistrovství světa v roce 2010, v níž se stal s šesti trefami nejlepším střelcem mužstva. Šesták si pak pod vedením Vladimíra Weisse zahrál také tři zápasy na šampionátu v Jihoafrické republice.

Po nástupu dua Griga, Hipp se ale Šesták v akci představil jen jednou, loni v květnu v přípravném utkání proti Polsku. Od té doby na povolání čeká marně. "Mezitím už (trenéři) povolali každého, kdo má dvě nohy. Dokonce i ty, kteří nehrají ve svých klubech. Za těchto okolností bych jednoduše nebyl psychicky připravený odvést v reprezentaci maximum," uvedl Šesták.

Nejvíc ho prý mrzí nulová komunikace od koučů. "Neozvali se mi ani jednou smskou, ve které by mi vysvětlili, proč nejsem v týmu. Samozřejmě se nemusí ozývat každému hráči, ale v reprezentaci jsem něco odkroutil, a když jsem byl zdravý, pokaždé jsem byl k dispozici a mužstvu pomohl. Takže si myslím, že z lidského hlediska jsem si to zasloužil," dodal Šesták.

Slovensko je v kvalifikaci o postup na mistrovství světa na třetím místě v kvalifikační skupině G, když ztrácí pět bodů na vedoucí Bosnu a Hercegovinu a dva body na druhé Řecko.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín