Hlavní obsah

VIDEO: Nehorázná drzost! Bývalý kouč Realu se ocitl pod palbou kopanců rozzuřeného soupeře

Talcahuano

Fotbal v Jižní Americe, to je pořádná dávka emocí. Obzvlášť pokud jde o Pohár osvoboditelů, jakousi obdobu evropské Ligy mistrů. Někdejší kouč brazilské reprezentace Vanderlei Luxemburgo, který v současné době vede hráče Gremia, určitě nebude vzpomínat v dobrém na poslední výjezd svého týmu do chilského města Talcahuano. Zkušený kouč se stal terčem fyzického útoku protihráčů a trenéra z domácího celku Huachipato. Incident se odehrál po čtvrtečním zápase Poháru osvoboditelů, když chilský tým po remíze 1:1 ze soutěže vypadl.

Napadení kouče Luxemburga.

 
Článek

Domácí trenér Jorge Pellicer a celá řada jeho svěřenců se po zápase vrhli na Luxemburga. Ten na útěku do šaten upadl při neúspěšném pokusu o úhybný manévr a na zemi se pak rukama nohama bránil kopancům a ranám. Na hrací plochu pronikli také nespokojení diváci. Trenéra vysvobodila až policie.

Neměl je prý provokovat

Představitelé Huachipata pak vysvětlili útok tím, že neudrželi nervy na uzdě kvůli Luxemburgovým provokacím po závěrečném hvizdu. Prý jim adresoval ironické výroky typu: "Užijte si dovolenou". Trenér, který vedl v letech 1998 až 2000 brazilský národní tým a od roku 2004 do roku 2005 Real Madrid, to popřel.

Reklama

Související témata: