Hlavní obsah

Benefice v Nizozemsku vynesla rodině ubitého sudího 55.000 eur

Almere

Benefiční utkání bývalých nizozemských fotbalových hvězd vyneslo rodině ubitého pomezního rozhodčího Richarda van Nieuwenhuizena přes 55 tisíc eur (zhruba 1,4 miliónu korun). Hvězdy "oranjes" v pátek porazily v Almere 8:1 tým SC Buitenboys, za který hraje Nieuwenhuizenův syn.

Článek

Iniciátorem zápasu byl bývalý nizozemský reprezentant Frank de Boer. V týmu hvězd se objevili například Edwin van der Saar, Dennis Bergkamp, Pierre van Hooijdonk či Giovanni van Bronckhorst. Z lavičky ho vedli Ronald Koeman a ikona Ajaxu Sjaak Swart.

"Lidé do toho dali srdce, to je pro naši zemi typické. Nemusel jsem se dlouho rozmýšlet, abych kývl na účast. Je skvělé, že jsem se na tom mohl podílet," řekl mistr Evropy z roku 1988 Koeman. Vybraná částka pochází ze vstupného a reklamy.

Jednačtyřicetiletého van Nieuwenhuizena 2. prosince brutálně napadli po zápase tři fotbalisté z mládežnického amsterodamského klubu SV Nieuw Sloten. Pěstmi a kopanci mu způsobili zranění, kterým v nemocnici podlehl. Násilníci jsou stále ve vazbě.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín