Hlavní obsah

VIDEO: Ronaldo nadchl gólem v prvním zápase na novém Maracaná

Rio de Janeiro

Brazilci mají od sobotního večera opět svůj fotbalový chrám. Po téměř tříleté generální rekonstrukci byl exhibicí bývalých hvězd otevřen legendární stadión Maracaná.

Ronaldo dal gól na Maracaná

 
Článek

Z celkové kapacity hlediště přes 78 tisíc lidí byla zaplněna třetina míst; většinu diváků tvořili dělníci, kteří na přestavbě pracovali, a jejich rodiny. Z vítězství se radoval Ronaldův výběr, který vyhrál nad týmem Bebeta 8:5, sám kapitán k tomu přispěl posledním gólem.

Ač bývalý nejlepší fotbalista světa Ronaldo po konci kariéry výrazně přibral, před brankou prokázal, že umí být stále rychlý a techniku nezapomněl. Pro nový Maracaná, který bude letos hostit Pohár FIFA, za rok mistrovství světa a za tři olympijské hry, měl jen slova chvály. "Vypadá nádherně. Jsem rád, že je stadión zase připravený. Maracaná je symbolem celé země," řekl Ronaldo.

Modernizace stadiónu postaveného pro MS v roce 1950 stála zhruba 350 miliónů eur (devět miliard korun). Otevření se však v sobotu neobešlo bez protestů, stovky lidí v Riu daly najevo svůj nesouhlas s privatizací i plánovanou výstavbou nákupního centra, která zničí muzeum původního obyvatelstva či přilehlá sportoviště. Policie musela demonstranty zpacifikovat, tři lidé přitom byli zraněni a dva zatčeni.

Na exhibici se akreditovalo zhruba 600 novinářů a ne všichni sdíleli s Ronaldem nadšení. Na tribunu prý například museli jít po schodech, protože se postupně porouchaly oba výtahy.

Reklama

Související témata: