Hlavní obsah

Fotbalová Zbrojovka Brno má nového majitele. Bartoněk chce napodobit Plzeň

Brno

Šedesátiletý Václav Bartoněk, bývalý ředitel OHL ŽS, je novým majoritním majitelem i předsedou představenstva fotbalové Zbrojovky Brno. Od Jaroslava Přečka, jenž odstoupil z čela klubu kvůli zdravotním problémům, odkoupil společnost FOR Brno Plus, vlastnící sedmdesát procent akcií.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Cena převodu zůstává obchodním tajemstvím. „Mohu jen říci, že k celé transakci došlo ve výši nominální hodnoty společnosti," vysvětlil Bartoněk. Zbývajících třicet procent akcií Zbrojovky drží dál podnikatel Petr Hoskovec.

Bartoněk, který se ve fotbalové Zbrojovce angažuje už od roku 2007, považuje klub za konsolidovanou firmu. „Paradoxně nám předloňský sestup do druhé ligy pomohl. Někdy je lepší si namlátit hubu a odrazit se ode dna, než něco lámat přes koleno," ohlíží se za nedávným nepříliš slavným obdobím Zbrojovky, která se však loni na jaře mezi elitu hned po roce vrátila.

Nový majitel si nyní hodlá vzít pro další chod klubu za vzor Viktorii Plzeň. „Rovněž se před pár lety plácala u dna prvoligové tabulky, a tak tak se zachránila. To se nám teď v závěru sezóny už snad povede. Poté budeme chtít západočeské mužstvo napodobit. Rádi bychom se vydali na postupnou cestu vzhůru," přeje si Bartoněk, který sází na silnou mládežnickou základnu Zbrojovky. Jeho dlouhodobou vizí je i vybudování nového moderního stadiónu za Lužánkami.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín