Hlavní obsah

VIDEO: Devič udivil gestem fair play. Namísto snahy o gól pomáhal zraněnému soupeři!

Luhansk

Vzácnou ukázku fair play viděli fotbaloví fanoušci v ukrajinské lize. Hráč Metalistu Charkov Marko Devič se v utkání 25. kola proti týmu Zarja Luhansk opravdu vyznamenal. Namísto toho, aby se zapojil do útočné akce v rozhozené obraně soupeře, pečoval ve vápně o viditelně zraněného protivníka. Metalist si však poradil i bez něho a vstřelil branku.

Nevídaná ukázka fair play v ukrajinské lize.

 
Článek

Běžela 71. minuta duelu, Charkov vedl na hřišti Luhansku 2:1 a rozvíjel další útok. Do něj se však nezapojil Marko Devič, který měl spíš než o vstřelení dalšího gólu starost o protihráče, jenž se svíjel na trávníku u vlastní brány.

Devičova neúčast však Metalistu nakonec nedělala potíže ve skórování. Argentinský záložník José Sosa se odpoutal od soupeřových obránců a krásnou střelou z první rozvlnil síť.

Sudí bez rozpaků ukázal do středového kruhu a Charkov vedl 3:1. Deviče mohla ale spíš těšit jeho nezištnost, za kterou si vysloužil obdiv fotbalové veřejnosti.

Metalist už dvoubrankový náskok udržel a těšil se z tříbodového zisku. V tabulce nejvyšší ukrajinské soutěže drží druhou příčku, Luhansk je desátý.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň