Hlavní obsah

Citizens a Yankees vytvoří newyorský klub v MLS

New York

Anglický klub Manchester City a slavný baseballový tým New York Yankees vytvoří nové fotbalové mužstvo se sídlem v New Yorku, které v roce 2015 vstoupí do zámořské ligy MLS. Majoritním vlastníkem klubu budou loňští šampióni Premier League z Manchesteru, jejichž majitelem je investiční společnost z Abú Zabí.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Carlos Tévez (uprostřed) z Manchesteru City proniká obranou Norwiche City.

Článek

"Tohle je další velký den pro fotbal v Americe," komentoval zprávu o vzniku nového klubu komisionář MLS Don Garber. "V tomto týmu se spojí dvě z největších, nejprestižnějších a nejrespektovanějších sportovních organizací na světě," dodal.

Newyorský klub, jenž zaplatí vstupní poplatek 100 miliónů dolarů, bude dvacátým členem MLS. Jeho městským rivalem bude tým New York Red Bulls, jenž hraje v Harrisonu v New Jersey. "Tohle je velký trh, žije tu 19 miliónů lidí," připomněl Garber.

Manchester City si od partnerství s Yankees, kteří se do projektu zapojili teprve nedávno, slibuje, že získá na svou stranu newyorské sportovní fanoušky. "Máme dlouhodobé plány s fotbalem v New Yorku a k tomu nemůžeme mít lepšího partnera," řekl výkonný šéf City Ferran Soriano.

Nový klub bude mít ještě při vstupu do ligy v roce 2015 dočasný domov, místo pro nový stadión se totiž stále hledá. Jednou z možností je stavba arény ve Flushing Meadows ve čtvrti Queens, kde se hraje tenisové US Open.

Součástí týmu určitě nebude slavný anglický fotbalista David Beckham, jenž končí po sezóně kariéru. Bývalá tvář Los Angeles Galaxy sice má s MLS opci na vytvoření nového klubu, ne však v New Yorku.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín