Hlavní obsah

Rogers se po přiznání k homosexualitě vrátil k fotbalu, dočkal se aplausu

Aktualizováno

Fotbalista Robbie Rogers v neděli nastoupil jako první sportovec, jenž se otevřeně přiznal k homosexualitě, v jedné z předních amerických kolektivních soutěží. Bývalý útočník americké reprezentace odehrál za Los Angeles Galaxy závěr zápasu MLS a při příchodu na hřiště mu fanoušci aplaudovali. Na stadiónu v Carsonu jich bylo více než 24 tisíc.

Foto: Danny Moloshok, Reuters

Robbie Rogers v utkání proti Seattlu.

Článek

Rogers přiznal, že je gay, v únoru. Vzápětí oznámil konec kariéry. Trenér mistrovského týmu Galaxy Bruce Arena ho však pozval na tréninky a po třítýdenní přípravě s mužstvem se šestadvacetiletý hráč dočkal návratu. V zápase proti Seattlu vyběhl na hřiště v 77. minutě za stavu 4:0, tímto výsledkem utkání také skončilo.

"Myslím, že šlo o historickou věc, ale pro mě to byl jen fotbalový zápas," přiznal Rogers, jenž v MLS hrával i za Columbus. Před návratem do rodné Ameriky působil krátce v Leedsu a v třetiligovém anglickém týmu Stevenage.

Jeho návrat ale zastínil hattrickem Keane

Před nedělním zápasem mu pracovaly nervy. Ne kvůli přiznání k sexuální orientaci, ale protože dlouho fotbal nehrál. "Zavolal jsem sestře, potřeboval jsem slyšet něčí hlas. Mluvili jsme o mém psovi, prostě jsem přišel na jiné myšlenky," řekl Rogers.

Jeho návrat ale zastínila irská hvězda Robbie Keane, který vítězství nad Seattlem zařídil třemi góly. Hattrick se mu povedl už v prvním poločase, dva góly dal z penalt.

Fotbalová MLS:
Kansas City - Houston 1:1
New York - Columbus 2:2
Los Angeles - Seattle 4:0

Reklama

Související témata: