Hlavní obsah

Čech a spol. slavili před srazem výročí Lhoty

Den před oficiálním zahájením srazu národního týmu před zápasem s Itálií si Petr Čech a někteří další jeho kolegové odskočili do středočeské obce Lhota, kde slavili 85. výročí založení tamního fotbalového klubu.

Foto: Zdeněk Sluka

Největší zájem byl mezi dětmi o gólmana Petra Čecha.

Článek
Fotogalerie

Spolu s gólmanem Chelsea dorazili i Michal Kadlec, Tomáš Hübschman, Theo Gebre Selassie či Marek Suchý. Reprezentanti původně měli nastoupit v podvečerním exhibičním zápase, ale nakonec většina z nich dala na doporučení trenéra Bílka a i kvůli deštivému počasí uspořádali jen autogramiádu spojenou s neformální besedou.

„Původně jsme měli s dětmi dělat různé soutěže na hřišti, ale v tom lijáku by si to neužily. Myslím, že autogramiáda s besedou byla tím nejlepším řešením," prozradil Čech.

"Krom počasí to bylo báječné"

„Jsme rádi, že tady můžeme být a svou přítomností nějak přispět k oslavám fotbalu ve Lhotě. Až na to počasí to byla báječná akce," řekl obránce Leverkusenu Michal Kadlec, který se svým týmem zažil výbornou sezónu.

„Skončili jsme třetí za Bayernem a Dortmundem, vykopali jsme přímý postup do Ligy mistrů a můžeme být hodně spokojeni. Teď ještě doufám, že sezónu zakončíme co nejlepším výsledkem i s nároďákem proti Itálii," dodal Kadlec.

Čech přijel do Lhoty spolu s několika dalšími hráči, které zastupuje agentura Sport Invest International. Její předseda představenstva Viktor Kolář ve Lhotě aktivně hraje, a tak přilákal na oslavy klubu řadu oveček ze svojí stáje i jejich přátel, jako třeba reprezentačního záložníka Hübschmana. Ten si dokonce exhibiční zápas bez obav střihnul.

Do utkání na 2x30 minut nakonec i kromě Hübschmana zasáhla řada slavných fotbalistů. Ve „výběru světa" se představili např. Sionko, Mazuch, M. Hašek, Zítka, Mikolanda, na trávníku se objevili také hokejisté Hertl, Petružálek, Pilař či režisér a herec Jakub Kohák. Hertl se dokonce zapsal mezi střelce, tým hvězd porazil domácí nakonec 6:2.

Reklama

Související témata: