Hlavní obsah

Bývalý člen StB Berbr se chystá ovládnout český fotbal

Praha

Situace před sobotní Valnou hromadou Fotbalové asociace ČR se zdá být jasná. O nejvyšší funkce se uchází vždy jen jeden kandidát, pouze na místopředsedu za obě nejvyšší soutěže aspirují dva muži. Proti dosluhujícímu a o funkci se znovu ucházejícímu sparťanskému Dušanu Svobodovi se míní postavit Jaromír Šeterle, který v minulosti prošel ligovým Chebem, Slavií, Plzní či Mladou Boleslaví, ale momentálně není údajně spojen s žádným klubem.

Foto: Petr Horník, Právo

Mocný muž v zákulisí - Roman Berbr - v sídle Fotbalové asociace.

Článek

Na předsedu kandiduje jen Miroslav Pelta, na místopředsedu za Čechy pouze kotroverzní Roman Berbr, protože Jindřich Rajchl to vzdal. Morava podporuje Zdeňka Zlámala. Dušan Svoboda, který výrazně zvedl image profesionálních soutěží, má za soupeře Jaromíra Šeterleho. Toho tlačí dopředu šedá eminence valných hromad Berbr. Šeterle by měl řídit profesionální fotbal podle Berbrových not.

Berbr se jako bývalý sudí snaží do vedení fotbalu protlačit bývalé rozhodčí, což se však v mnoha případech na krajích a okresech ukazuje jako kontraproduktivní. Vzhůru táhne své spojence, včetně šéfky komise rozhodčích a své partnerky Dagmar Damkové, která by měla vést Řídící komisi pro Čechy.

Za ligové kluby kandidují Paclík, Hrdlička či Starka

Mezi zvolenými na tři místa za Čechy by rád viděl bývalého kolegu sudího Miroslava Libu a věrného druha Rostislava Votíka, který byl v dobách, kdy Berbr nefiguroval ve výkonném výboru, jeho prodlouženou rukou. Také mezi kandidáty na tři židle za ligové kluby jsou zajímavá jména, jako plzeňský Tomáš Paclík, teplický František Hrdlička, ostravský Petr Šafarčík nebo příbramský Jaroslav Starka.

Berbr, od jehož výroků a činů se distancoval i Pelta, protože pro fotbal jsou kontraproduktivní, se však cítí vládcem českého fotbalu. Dokonce se snažil na posledním zasedání výkonného výboru prosadit názor, že by média, nebo alespoň některá, neměla být akreditována na fotbalové zápasy a je třeba je odříznout od infomací z dění ve vedení fotbalu.

V pražském hotelu Clarion však Berbr, ovládajícího podstatnou část Čech, necítí se svým zvolením problém. Čechy ovládá téměř stoprocentně. Delegáti by však měli zvážit, kterým směrem fotbal vykročí. Od toho se totiž odvinou nejen peníze od státu, ale hlavně od sponzorů. A Berbr pro mnohé z nich není tím, s kým by chtěli být spojováni.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články