Hlavní obsah

Španělé zdolali v přípravě Haiti, Casillas osobní rekord

Miami

Fotbaloví mistři světa a Evropy Španělé porazili v přípravě na Pohár FIFA Haiti rozdílem jediné branky 2:1. Obě branky Španělů se vměstnaly do úvodních 19 minut. Postarali se o ně Santi Cazorla a Cesc Fábregas.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Španělský záložník Fabregas je tísněn fotbalisty Haiti. Zleva Constant Monuma, Jean-Marc Alexandre a Yves Hadley Desmaret.

Článek

„Byla to ohromná čest zahrát si proti mistrům světa. Ukázali jsme, že Haiti není jen zemětřesení, které u nás bylo, ale předvedli jsme, že také něco umíme," uvedl  obránce Wilde-Donald Guerrier, jenž se prosadil po neohroženém průniku španělskou obranou. „Těší mě, že jsem dal gól nejlepšímu týmu světa. Mají skvělé hráče, ale jsou to taky jen lidi. Nejsou z jiné planety," dodal střelec Haiti, jehož trefě aplaudovalo přes 36 tisíc diváků. Úspěšnému střelci se před zápasem   narodil syn, kterého pojmenoval Cristiano po hvězdě Realu Madrid Ronaldovi.

Po více než čtyřměsíční přestávce si zachytal Iker Casillas. Pětinásobný nejlepší brankář světa, jenž v zimě přišel o pozici jedničky v Realu Madrid, udržel v prvním poločase čisté konto. Dvaatřicetiletý Casillas si připsal 144. start za národ ní tým, čímž překonal evropský rekord v počtu reprezentačních zápasů mezi brankáři. Dosud se o něj dělil se Švédem Thomasem Ravellim. Víckrát chytal za národní mužstvo jen Muhamad Al Dajía.

Není jisté, zda Casillas zůstane v brance

Po přestávce Casillase vystřídal Pepe Reina. Kdo bude chytat na Poháru FIFA, zatím kouč Vicente del Bosque neprozradil.

Španěly čeká v úterý generálka proti Irsku na stadiónu baseballistů New York Yankees. Fotbalisté Haiti si ve stejný den zahrají v Brazílii s další evropskou velmocí Itálií. Výtěžek zápasu pomůže stejně jako zisk ze sobotního duelu v Miami obětem zemětřesení na Haiti v roce 2010.

Přípravné fotbalové utkání, Miami
Španělsko - Haiti 2:1 (2:0)
Branky: 8. Cazorla, 19. Fábregas - 75. Guerrier.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín