Hlavní obsah

Gattuso: S Jankulovským bych šel i do války

Ostrava

Nejzářivější zahraniční hvězdou benefice na Bazalech byl záložník AC Milán i squadry azzurry Gennaro Gattuso. Byl první z oslovených italských spoluhráčů Marka Jankulovského, který mu dlouho dopředu řekl: „Počítej se mnou na sto procent, na tvoji rozlučku přijedu moc rád.“

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pavel Nedvěd v souboji s Gennarem Gattusem. V pozadí Marek Jankulovski.

Článek

Co pro vás znamenal Marek Jankulovski?

Nejprve velice respektovaného soupeře. Potkali jsme se ve finále mistrovství Evropy hráčů do jedenadvaceti let v Bratislavě. Marek patřil k hvězdám českého týmu. Za pět let jsme se sešli v kabině AC Milán. Brzy jsme se stali obrovskými kamarády.

Jde o kamarádství na celý život?

To zcela jistě. Je jedním z mála mých spoluhráčů, s nimiž jsem v pravidelném kontaktu. Ujišťuji vás, že kdybych musel jít do války a mohl si vybrat spolubojovníky, tak on by byl jedním z nich.

Čím vás oslovil, co jste na něm obdivoval?

Byl to fantastický spoluhráč, skvělý do party a to mám rád. Za tým dýchal jako já. Vždycky na něj bylo spolehnutí. To je v mém žebříčku hodnot hodně vysoko. Při sobotní benefici jsem si ověřil, že nás spojuje ještě jedna pro můj život klíčová hodnota.

Prozradíte, co konkrétně máte na mysli?

Já strašně moc věřím na rodinu. Když jsem viděl Marka s jeho rodinou, tak ve mně vzplály obrovské emoce. Dcery ho přivedly na hřiště k poslednímu zápasu skvělé kariéry a na jeho konci ho špalírem hráčů i vyprovodily. Byl jsem naměkko, když svému tátovi oblékl dres a maminku i manželku obdaroval krásnými kyticemi květů.

Reklama

Související témata: