Hlavní obsah

VIDEO: Dvě žluté během pěti vteřin? Ukrajinského fotbalistu vykartoval český sudí Příhoda

Kyjev/Praha

Ještě na konci 34. minuty neměl na svém kontě žlutou kartu, na začátku další minuty už však ukrajinský fotbalový reprezentant do jednadvaceti let Alexandr Nojok putoval předčasně do šaten. Ve finálovém zápase turnaje v Kyjevě proti stejně starému výběru Rakouska totiž viděl během pěti vteřin dvě žluté a následně i červenou kartu. Udělil mu je český rozhodčí Radek Příhoda.

Ukrajinský hráč dostal dvě žluté karty během pěti vteřin.

 
Článek

Nojok nejprve ostrým skluzem zezadu fauloval protihráče a už po tomto zákroku mohl být rád, že neviděl od Příhody červenou. Když si zblízka prohlédl žlutý kartonek a odcházel od rozhodčího, přilétl k němu balón, který si chtěl zpracovat. Udělal to však tak nešťastně, že míč se od jeho kopačky odrazil přímo do obličeje dalšího rakouského hráče. Ten okamžitě klekl na kolena a Příhoda byl nucen žlutou kartu vytáhnout z kapsy znovu a následně i Nojoka vyloučit.

Ukrajinci nakonec zápas dohrávali o devíti, když deset minut před koncem viděl červenou i Bujalskij. Rakušané zvítězili 1:0 a turnaj v Kyjevě vyhráli.

Čtyřčlenného turnaje se zúčastnil i český výběr. Svěřenci kouče Jakuba Dovalila nejprve podlehli Rakousku vysoko 0:3, v souboji o třetí místo pak zdolali 1:0 Slovinsko.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín