Hlavní obsah

VIDEO: Jordánské fotbalistky nasázely soupeřkám 21 gólů. Kuvajtská brankářka v závěru rezignovala

Ammán

Neskutečnou kanonádu rozpoutaly v kvalifikačním duelu o postup na Asijský pohár 2014 fotbalistky Jordánska. Soupeřkám z Kuvajtu nasypaly jedenadvacet gólů, přičemž téměř každá jejich střela skončila v síti. Některé trefy byly hodně laciné a svůj podíl na nich měly i obě kuvajtské brankářky, které se v průběhu zápasu prostřídaly mezi třemi tyčemi.

Výběr některých gólů fotbalistek Jordánska v utkání proti Kuvajtu.

 
Článek

Jordánky potřebovaly zvítězit o osmnáct gólů, aby jim v závěrečném utkání s Uzbekistánem stačila k postupu i remíza. A začaly pořádně od podlahy, už po dvaceti minutách hry vedly 6:0 a se slabým protivníkem neměly vůbec žádné slitování.

Kuvajťanky neuchránila od pořádného debaklu ani změna v bráně, když Fatimahovou nahradila ve 22. minutě Dinahová. Ta byla v závěru střetnutí naprosto frustrovaná a na letící míč směřující do její klece už ani nereagovala. Osmi zásahy se blýskla Jbarahová, šestkrát pak rozvlnila síť Al Naharová.

Ženy Jordánska nakonec vybojovaly postup na šampionát, když v závěrečném zápase skupiny A zdolaly v přímém souboji Uzbekistán 4:0.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň