Hlavní obsah

VIDEO: Jen pro silné nátury! Fotbalista mrštil psem o plot, vysloužil si červenou a opovržení

Buenos Aires

Velkou ostudu si uřízl argentinský fotbalista José Jiménez. Útočník celku Bella Vista v utkání nižší soutěže v provincii Tucumán proti San Juanu viděl červenou kartu za násilné chování k psovi, který vběhl na hřiště a přerušil průběh zápasu.

Fotbalista chytil psa, který se zaběhl na hřiště, a hodil ho na ochranný plotVideo: Reuters

 
Článek

Jiménez popadl nebohého chlupáče hrubě za krk a bez slitování jím mrštil o drátěný plot oddělující hřiště od tribun. Vyděšené zvíře se po chvíli zvedlo a uteklo.

Na Jiméneze se vzápětí snesla z hlediště vlna urážek a rozličných předmětů, někteří fanoušci se dokonce pokusili surovce inzultovat a pěkně od plic mu vyčinili i fotbalisté San Juanu. Ani sudí se dlouho nerozpakoval a hrubiána vyloučil.

"Za to, co jsem udělal, se stydím. Navíc jsem musel tříletému synovi vysvětlovat, proč jsem chtěl v televizi uškrtit psa," kál se fotbalista, ale moc platné mu to nebylo. Vedle odsouzení veřejností byl označen za personu non grata i v klubu: kvůli incidentu byl z týmu Bella Vista okamžitě propuštěn.

"Snažil jsem se psa chytit, protože nikdo jiný se o to nestaral. Ale nechtěl jsem, aby to dopadlo takhle," vysvětloval Jiménez. Domnívá se, že záležitost se zbytečně zveličuje. "Ve fotbale se děje tolik věcí, za které viníci nejsou zdaleka potrestáni tak tvrdě jako já."

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Fiorentina - Plzeň 0 : 0 80. min Živě
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen