Hlavní obsah

Za sex s prostitutkou slíbil sudí zmanipulovat zápas. Skončil za mřížemi

Singapur

K trestu šesti měsíců odnětí svobody odsoudil tribunál v Singapuru rozhodčího z Libanonu, který se chystal zmanipulovat dubnový zápas asijské fotbalové Ligy mistrů mezi celky East Bengal a Tampines Rovers. Jako odměnu za ovlivnění výsledku měl 34letý arbitr od sázkařského gangu přislíbené sexuální hrátky s prostitutkami. Hříšný sudí nyní může v chládku zpytovat svědomí a orgie si musí pěknou řádku týdnů odepřít.

Foto: Profimedia.cz

Fotbaloví sudí (ilustrační foto).

Článek

„Trest pro hlavního rozhodčího byl stanoven na vyšší hranici, protože vina jeho provinění byla závažnější. Navíc se k zapletení do aféry odmítl přiznat," citoval vyjádření soudce singapurský list Straits Times.

Dva pomezní sudí ve věku 33 a 37 let, kteří měli s krajanem při manipulaci výsledku utkání spolupracovat, vyfasovali poloviční sazbu. Do vězení v Singapuru však nepůjdou a byli deportováni do vlasti, protože trest se započítával od data, kdy byli všichni výtečníci umístěni do vyšetřovací vazby. To se stalo hned den po zápasu, který se hrál 3. dubna.

K chystanému ovlivnění rozhodčími nakonec nedošlo, protože policejní orgány plány podvodníků včas odhalily a fotbalové orgány celou trojici sudích s akreditací FIFA krátce před začátkem utkání vyměnily.

Singapurský obchodník, jenž měl podvodné jednání u sudích na žádost tamní sázkařské mafie objednat, byl rovněž zadržen a čelí obvinění z korupce.

Reklama

Související témata: