Hlavní obsah

Trenéři Griga a Hipp skončili u slovenské fotbalové reprezentace

Bratislava

Výkonný výbor Slovenského fotbalového svazu (SFZ) ve čtvrtek odvolal Stanislava Grigu a Michala Hippa z pozice reprezentačních trenérů. Prezident SFZ Ján Kováčik zároveň oznámil, že kandidátem na kouče národního mužstva je současný kormidelník Košic Ján Kozák.

Foto: Gian Ehrenzeller, ČTK/AP

Útočník Lichtenštejnska Nicolas Hasler (vlevo) se snaží obejít slovenského záložníka Marka Saparu.

Článek

Ten se již vyjádřil, že pokud dostane oficiální nabídku, určitě ji přijme. „Nového trenéra chceme odsouhlasit do druhého července. Musíme konat rychle, protože jsme před sezónou," dodal Kováčik.

Jako důvod odvolání dvojice Griga, Hipp uvedl Kováčik poslední neuspokojivé výsledky A mužstva. Oběma odvolaným trenérům budou vyplaceny tři měsíční platy.

Slovákům se v kvalifikaci o postup na světový šampionát do Brazílie nedaří. Z šesti zápasů ve skupině G si připsali na konto jen dvě výhry. Naposledy jen remizovali na půdě outsidera z Lichtenštejnska 1:1.

Kováčik bude nyní od hráčů požadovat podpis deklarace, zda chtějí reprezentovat. „Pokud někdo nechce, tak nemusí. Věřím, že nový trenér si udělá pořádek, protože Lichtenštejnsko bylo poslední kapkou. Takovou hanbu už nesmíme dopustit," dodal prezident SFZ.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín