Hlavní obsah

VIDEO: Z takového zákroku mrazí. Brankář zasáhl protihráče šlapákem do rozkroku!

Córdoba

Zákrok, který by zabodoval snad v bojových sportech, ale určitě ne ve fotbale, předvedl v argentinské lize brankář Juan Carlos Olave z týmu Atlético Belgrano. V utkání proti San Martínu se dopustil faulu, při němž divákům běhal mráz po zádech.

Brankář zasáhl protihráče šlapákem do rozkroku.

 
Článek

V 17. kole argentinské Primera División hostilo Atlético Belgrano tým San Martín de San Juan. Ve 43. minutě za stavu 0:0 podnikli hosté jeden ze svých posledních útoků před poločasovou přestávkou. Po dlouhé přihrávce se tváří v tvář brankáři Olavemu objevil útočník Cladio Riano. U míče byl o chloupek dřív a gólmana se proto pokusil přehodit, což se mu ale nepodařilo. Jen o zlomek vteřiny později ale přišel ze strany Olaveho tvrdý šlapák, na který Riano nebude rád vzpomínat.

Olave zasáhl podrážkou kopačky soupeře do rozkroku a Riano šel s bolestivou grimasou v obličeji okamžitě k zemi. Hlavní arbitr bleskurychle přiběhl a udělil Olavemu žlutou kartu. K zákroku došlo v pokutovém území, penalta se ovšem nekopala, asistent rozhodčího totiž již předtím signalizoval ofsajd a hra byla přerušena.

Forvard San Martínu naštěstí žádné vážné zranění neutrpěl a přes šrámy na třísle v utkání pokračoval. Celek ze San Juanu pak po změně stran odpověděl sportovní cestou, po dvou trefách v rozmezí 74. a 85. minuty vyhrál 2:0 a odvezl si tři body.

Reklama

Související témata: