Hlavní obsah

Neymar ukázal svoji extratřídu. Byl to unikátní gól, žasli i Japonci

Brazilský útočník Neymar v zahajovacím utkání Poháru FIFA proti Japonsku znovu ukázal, proč je považován za jeden z největších talentů světového fotbalu. Jednadvacetiletý střelec uchvátil povedenou střelou, jíž v sobotu ve třetí minutě otevřel skóre a nasměroval "kanárky" k výhře 3:0. Po zápase se nad jeho ranou rozplývali spoluhráči i protihráči.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Brazilec Neymar se raduje z gólu proti Japonsku.

Článek

"Samozřejmě jsme takovou střelu nečekali, ale byla fantastická. Bylo v tom hodně technického umu, prostě unikátní gól," ocenil Neymarův střelecký pokus japonský obránce Maja Jošida.

Povedená rána nadchla také Neymarova spoluhráče Freda, který u gólu asistoval, když mladému útočníkovi hrudí sklepl míč za vápnem. "Když jsem před něj sklepl míč, viděl jsem, jak se chystá ke střele. Trefil to opravdu dobře a já se upřeně díval na míč, jestli by mohl ohrozit brankáře, nebo se případně od břevna odrazit třeba ke mně. Měl jsem dobrý výhled a musí vám říct, že to byl jedinečný gól," prohlásil Fred.

Hned jsem věděl, že mi to sedlo

Sám Neymar prý hned tušil, že se střela mimořádně povedla. "Když trefíte míč, tak okamžitě víte, jestli je to dobře, nebo špatně. Hned jsem věděl, že mi to sedlo. Pak už jsem jen čekal, jestli míč zapadne do sítě, nebo ne. A povedlo se," podotkla čerstvá posila Barcelony.

Hvězdný kanonýr si především pochvaloval, jak dobře Brazilci zvládli vstup do Poháru FIFA. "Byl to úžasný den. Zahráli jsme opravdu dobře a fanoušci celou dobu stáli za námi. Nejdůležitější není, kdo dá góly, ale kdo hraje pro tým. Takže jsem samozřejmě rád, že jsem dal tak krásný gól a pomohl mužstvu," dodal Neymar.

Za výkon ho chválil i trenér Luiz Felipe Scolari. "Myslím, že odvedl skvělou práci. Možná má někdy chvilky, kdy není úplně nejlepší. Ale nikdy jsem nepochyboval, že je tím, kdo dokáže rozhodovat zápasy. V závěru střídal, protože dostal úder od protihráče," uvedl Scolari.

Z dobrého začátku turnaje měl stejně jako Neymar radost. Brazilci podle něj mohou dojít daleko. "Nejvíc mě potěšil výsledek. Pokud budeme schopni dodržovat stanovenou taktiku a hráči si poradí na kterémkoliv postu, kam je postavíme, pak můžeme být skvělý tým," uvedl Scolari.

Reklama

Související témata: