Hlavní obsah

Balotelli zase vytočil Prandelliho. Nesvlíkej se, tvoje svaly už všichni viděli!

Rio de Janeiro

Mimořádný fotbalista, ale také velké nezodpovědné dítě. Italský útočník Mario Balotelli zůstává svůj, téměř v každém zápase musí být středem pozornosti. V nedávném kvalifikačním duelu v Praze byl vyloučen a v reakci prokopl díru do zdi v útrobách letenského stadiónu. V neděli sice dal v Brazílii vítězný gól Italů v duelu Poháru FIFA proti Mexiku (2:1), za oslavu své trefy si však vysloužil žlutou kartu.

Foto: Stringer/brazil, Reuters

Svlečený Mario Balotelli (druhý zleva) slaví vítězný gól proti Mexiku.

Článek
Fotogalerie

Jedna karta za druhou. Trenér squadry azzurry musí mít s Balotellim svatou trpělivost. Tím spíše, že kontroverzní útočník si z nářků kouče Cesare Prandelliho pramálo dělá.

Znovu to ukázal v brazilském Rio de Janeiru. Když v 78. minutě vstřelil Mexičanům vítězný gól, svlékl dres a vystavoval své tělo. Rozhodčí ho za to napomenul žlutou kartou. V případě druhého karetního trestu by musel Balotelli vynechat jedno utkání turnaje.

„Upozorňoval jsem ho na to," prskal trenér Cesare Prandelli. „Řekli jsme mu jasně: Každý už viděl tvé svaly, nemusíš si více svlékat dres. Hloupé žluté karty si přece na podobném turnaji nemůže dovolit," cituje Prandelliho německý SportBild.

Balotelli byl po kritice znovu za svatouška: „Příště si nechám tričko na sobě, přísahám!"

V Praze mlátil do tunelu a prokopl zeď

Že vám to něco připomíná? Aby ne... Předminulý pátek byl Balotelli vyloučen na Letné, takže Italové v závěru kvalifikačního duelu s českou reprezentací už jen bránili bezbrankovou plichtu.

Podle italského kouče si červenou kartu za dva zbytečné útočné fauly mohl odpustit. „Mario byl celou dobu nervózní, ale byl to jeho osobní problém a měl by se s tím vyrovnat lépe. Rozhodčí na něj párkrát nepískli nějaký faul, on se nechal vyprovokovat, ale to není žádná omluva," láteřil Prandelli v Praze.

Provinilec se druhý den omluvil. „Nereagoval jsem správně, omlouvám se. Promiň, týme. Musím se učit... Pořád," uvedl na Twitteru.

Kanonýr AC Milán po odchodu ze hřiště nejprve naštvaně mlátil do tunelu a pak ještě prudce kopl do obložení na zdi. Snímek poničeného místa se objevil na twitterovém účtu české reprezentace.

Takže kdo ví, co Balotelli připraví příště. Ve druhém utkání v Brazílii se squadra azzurra představí ve středu od 24:00 SEČ v Recife proti Japonsku.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice