Hlavní obsah

Fotbalového předsedu Peltu fyzicky napadl podnapilý fanoušek

Karel FeltSport.czPrávo
Aktualizováno

Předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta byl fyzicky napaden. Po finále krajského poháru v Jablonci nad Jizerou na něj zaútočil podnapilý muž, který na šéfa českého fotbalu plivl a poškodil mu košili. Informovala o tom v pondělí televize Nova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Miroslav byl fyzicky napaden.

Článek

K incidentu došlo již 4. června po skončení finále poháru Libereckého krajského fotbalového svazu, ve kterém Jablonec nad Jizerou zvítězil nad VTJ Rapid Liberec po penaltovém rozstřelu. Na zápase byl přítomen i předseda FAČR Pelta, který vítěznému celku předával pohár. Tu chvíli si vybral devětačtyřicetiletý soukromý zemědělec Pavel Janata z vesnice Kruh na Semilsku.

Při zahájení slavnostního ceremoniálu mu nejprve nadával, posléze na něho plivl a poté jej napadl fyzicky. Okamžitě však zasáhla pořadatelská služba, takže Pelta utrpěl jen pár škrábanců. Přišel však o košili, kterou mu útočník roztrhl a urval u ní knoflíčky. Zatímco Janatu si odvedla policie, Pelta se převlékl a předal trofej zástupcům vítězného celku.

„Nastartovalo mě to, když jsem ho viděl. Lidi jako je pan Pelta prostě nemusím. Svoje jsem si řekl. Mrzí mě, že ten náš sport zastupují takoví lidé. Plivnul jsem tam na něho, to je pravda," řekl Janata TV Nova s tím, že se za útok omlouvat nebude. Zřejmě jej ale čeká pokuta. Záleží, jak jeho skutek kvalifikuje policie, která u něho údajně naměřila 2,47 promile alkoholu v krvi.

„Stalo se to v týdnu před valnou hromadou. Miroslav Pelta normálně dochází na Strahov do svojí kanceláře. Nemá v souvislosti s incidentem žádné zdravotní problém. Řešení nechává na policii. O žádném oficiálním prohlášení jsme spolu nehovořili. V těchto dnech má hodně pracovních schůzek, takže je možné, že nebere mobilní telefon," vysvětlil pro Sport.cz ředitel PR oddělení FAČR Jaroslav Kolář.

Reklama