Hlavní obsah

Soud s Ribérym a Benzemou kvůli sexu s nezletilou byl odročen

Paříž

Soud s fotbalovými reprezentanty Franckem Ribérym a Karimem Benzemou v Paříži byl odročen na příští rok. Oběma Francouzům za sex s nezletilou prostitutkou hrozí až tři roky vězení a pokuta do 45 000 eur (asi 1,15 miliónu korun). Proces bude pokračovat až 20. ledna 2014.

Foto: Alexander Hassenstein, ČTK/AP

Franck Ribéry z Bayernu slaví na banketu týmu v Londýně triumf v Lize mistrů s manželkou Wahibou.

Článek

Záložník Ribéry z Bayernu Mnichov ani útočník Benzema z Realu Madrid se v úterý před pařížským soudem neobjevili, stejně tak Zahia Deharová, jíž tehdy bylo jen 16, respektive 17 let. Oba jí za noc zaplatili okolo 1500 eur. Prostituce je ve Francii legální, jenže sexuálním pracovnicím musí být nejméně osmnáct.

Aféra vypukla před dvěma lety, když policie prověřovala údajnou prostituci v jednom pařížském klubu. Ribéry, otec dvou dětí, si Deharovou nechal přivézt z Paříže do Mnichova jako dárek k narozeninám. Záložník Bayernu už dříve přiznal, že měl v roce 2009 s Deharovou sex, netušil však, že dívka je nezletilá. Benzema se měl provinit ještě o rok dříve.

"Nemůžeme to nazvat vítězstvím. Není to vítězství, ale jen první krok, aby na konci zvítězila spravedlnost," řekl po dnešním verdiktu soudu Ribéryho právník Carlo Alberto Brusa. Nyní jednadvacetiletá rodačka z Alžírska Deharová vypověděla, že oba informovala chybně o svém věku.

Reklama

Související témata: